Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hallási feszültségek - Nemzetbiztonsági zűrzavar

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A HVG szerint nehezen eltitkolható ziláltság jellemzi a polgári titkosszolgálatokat, ahol egymást váltják az irányító miniszterek. Különösen a Nemzetbiztonsági Hivatalra férne rá a stabil vezetés, a Nemzetbiztonsági Bizottság szerint ugyanis a szolgálat elérte a szakmai mélypontot a romagyilkosságokkal kapcsolatos felderítési munka során.

A cikk szerint az NBH ettől az esettől függetlenül is nagybeteg. Egészen pontosan azóta, hogy 2007-ben távozni kényszerült az éléről Galambos Lajos, aki személyesen is belekeveredett az Egymásért - Egy másért Alapítvány csalási ügyébe, illetve részben azon hibák miatt, amiket a 2006-os őszi zavargások idején követtek el. De emlékezetes az UD Zrt ügye is, amelyben a szolgálatokat irányító minisztert, Szilvássy Györgyöt is gyanúsították.

A Heti Válasz azt írja, hogy bár a sukorói King's City körül támadt a leghangosabb botrány, a kormány eddig hét amerikai típusú kaszinóváros alapját rakta le - jogi értelemben. Három régióban a tétjeiket is megtették már a befektetők, noha a fő illetékes Szerencsejáték Zrt. kockázatosnak minősíti e gigantomán elképzeléseket. A részletekről a Heti Válaszban olvashatnak.

A Figyelő arról ír, hogy csaknem teljesen leállt a magyarországi kerékpáros úthálózat bővítése. Ha mégis épül valami, többnyire nem úgy, ahogy érdemes lenne. Magyarországon a hivatalos adatok szerint 2005-ig összesen 1640 kilométer kerékpárút épült. Sokak szerint ennek nagy része használhatatlan. A városokban alapvető probléma, hogy a gyalogosjárdára festett sárga csíkot tekintik bicikliútnak, ez azonban tényleges kerékpáros közlekedésre nem nagyon alkalmas és balesetveszélyes. A településeket összekötő utakkal pedig az a baj, hogy elhanyagoltak, és nincsenek hálózatba kapcsolva.