eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Hallási feszültségek - Nemzetbiztonsági zűrzavar

A HVG szerint nehezen eltitkolható ziláltság jellemzi a polgári titkosszolgálatokat, ahol egymást váltják az irányító miniszterek. Különösen a Nemzetbiztonsági Hivatalra férne rá a stabil vezetés, a Nemzetbiztonsági Bizottság szerint ugyanis a szolgálat elérte a szakmai mélypontot a romagyilkosságokkal kapcsolatos felderítési munka során.

A cikk szerint az NBH ettől az esettől függetlenül is nagybeteg. Egészen pontosan azóta, hogy 2007-ben távozni kényszerült az éléről Galambos Lajos, aki személyesen is belekeveredett az Egymásért - Egy másért Alapítvány csalási ügyébe, illetve részben azon hibák miatt, amiket a 2006-os őszi zavargások idején követtek el. De emlékezetes az UD Zrt ügye is, amelyben a szolgálatokat irányító minisztert, Szilvássy Györgyöt is gyanúsították.

A Heti Válasz azt írja, hogy bár a sukorói King's City körül támadt a leghangosabb botrány, a kormány eddig hét amerikai típusú kaszinóváros alapját rakta le - jogi értelemben. Három régióban a tétjeiket is megtették már a befektetők, noha a fő illetékes Szerencsejáték Zrt. kockázatosnak minősíti e gigantomán elképzeléseket. A részletekről a Heti Válaszban olvashatnak.

A Figyelő arról ír, hogy csaknem teljesen leállt a magyarországi kerékpáros úthálózat bővítése. Ha mégis épül valami, többnyire nem úgy, ahogy érdemes lenne. Magyarországon a hivatalos adatok szerint 2005-ig összesen 1640 kilométer kerékpárút épült. Sokak szerint ennek nagy része használhatatlan. A városokban alapvető probléma, hogy a gyalogosjárdára festett sárga csíkot tekintik bicikliútnak, ez azonban tényleges kerékpáros közlekedésre nem nagyon alkalmas és balesetveszélyes. A településeket összekötő utakkal pedig az a baj, hogy elhanyagoltak, és nincsenek hálózatba kapcsolva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×