eur:
395.42
usd:
371.94
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

A magyar gyerekek az átlagnál jobban szeretnek iskolába járni

A magyar gyerekek többet isznak és dohányoznak az OECD-országok átlagánál, de jobban szeretnek iskolába járni, és jobb egészségügyi ellátást kapnak - írja a Népszabadság.

Egy friss gyerekjóléti kutatásban harminc ország adatait hasonlították össze, és hat dimenzióban vizsgálták a gyerekek jólétét: anyagi források, egészségügy, oktatás, az iskolai élet minősége, lakhatás és kockázati magatartások - vagyis az ivás, dohányzás, kamaszkori teherbe esés - tekintetében.

A Magyar Nemzet arról tájékoztat, hogy megdöbbentően olcsón eladó a nyírábrányi kastély: az ezerkétszáz négyzetméteres ingatlanért és a hozzá tartozó 23 hektáros, nagyrészt erdős, ősfás területért 43 millió forintot kér a helyi önkormányzat. A településen többen értetlenül állnak az alacsony kikiáltási ár előtt, szerintük ennyiért bűn eladni az ingatlant, ami amúgy is Nyírábrány büszkesége. Szilágyi Mária polgármester szerint azonban a kastély annyit ér, amennyit adnak érte, és ha nem kel el, akkor az épület menthetetlenül tönkremegy. Összehasonlításként: ugyancsak Nyírábrányban 40 millió forintért kínálnak egy családi házat, műhellyel és egy kereskedelmi egységgel.

A Világgazdaság a Vidám Park szomorkás szezonjáról számol be: a két éve érkezett új menedzsment által elindított nagyszabású fejlesztések ellenére a múlt évi kiemelkedő eredményhez képest az idén körülbelül 10-15 százalékkal csökkent a látogatók száma. Az idén így maximum nullszaldóra számít a cégvezetés, jövőre pedig gyorséttermet nyitnak, és egy újabb hullámvasút beszerzésének a lehetőségét is mérlegelik.

Az Index nem tudja eldönteni, hogy 4,2 milliárdot spórol, vagy pazarol az Magyar Televízió. Az MTV kettes programja ugyanis új műholdra költözik, és ezzel felére csökkentették a jeltovábbítás eddig 1,2 milliárd forintos költségét. Így elvileg hét év alatt 4,2 milliárdot spórolnak. Viszont ha másképp nézzük, pont ugyanennyit dobnak ki az ablakon, hiszen nincs is szükségük műholdhelyre. A cég egyetlen érve a műholdas sugárzás mellett az, hogy az analóg rendszer lekapcsolása - azaz 2012 után - a határ menti, erdélyi, felvidéki, vajdasági területeken nem lehetne fogni a közszolgálati adó műsorát. A gond az, hogy a médiatörvény szerint a Duna Televíziónak kellene kiszolgálnia a határon túli magyarokat, az MTV-nek pedig Magyarországra kellene koncentrálnia. A munkamegosztás helyett azonban most konkurál egymással a két adó, ez pedig kétszer annyi költséget jelent.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×