Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Holnap kiderül, ki mennyit keres - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kormány döntése alapján kedden kell közzétenni, mennyit keresnek az állami és önkormányzati cégvezetők, és mennyit kapnak, ha távoznak - írja a Népszabadság.

Szeptember 15-én elvileg sok száz állami és önkormányzati cégvezetőről kiderül, hogy mennyit keres, és mennyi pénzt kap, ha távozik - írja a Népszabadság. A kormány rendelete alapján ugyanis addig kell közzétenniük ezt az érintett társaságoknak az internetes honlapjukon. A fejvadászok szerint az egész csak arra jó, hogy a közvéleményt a cégvezetők ellen hangolják.

Csökken az asztmás gyermekek ellátására biztosított összeg - közli a Magyar Nemzet. Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének elnöke, Pós Péter szerint semmiféle szakmai indok nem húzódik meg a döntés mögött; nem elvenni kellene erről a területről, hanem minél többet fordítani rá, hiszen máig csak találgatások születnek arról, valójában mitől alakul ki a betegség. Magyarországon jelenleg 130-150 ezer nyilvántartott asztmás él. Pós Péter Székely Tamás egészségügyi miniszterhez fordult, hogy részletes tájékoztatást kérjen a változtatás okairól, választ azonban nem kapott.

Egyelőre áll a Zuglóba tervezett mindkét nagy, irodákat, szállodát és bevásárlóközpontot is magában foglaló kereskedelmi központ építése - adta hírül a Napi Gazdaság. A millenniumi földalatti végállomásához tervezett komplexum építése a parkolóhelyek száma körüli ellentétek miatt akadt el, de a helyi civilek tartanak a környékbeli kis utcákat érintő forgalomnövekedéstől is. A 150 millió euró beruházási értékű, a Bosnyák térre tervezett Mundo városközpont terveivel kapcsolatos módosításról pedig szeptember végén dönt az önkormányzat.

Magyarországon és külföldön egyaránt komoly viták tárgyát képezi a Google legújabb üzlete, amely nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint azt, hogy digitalizált formában elérhetővé teszi a világon eddig nyomtatásban megjelent összes könyvet - olvasható a Világgazdaságban. A Google Books projektet először az amerikai kiadók támadták, mondván: a cég nem kompenzálta a szerzőket és a kiadókat. A több éves per végére sikerült pontot tenni. A kiadók és a szerzők európai szervezetei most amiatt aggódnak, hogy a rendszerben sok lesz a nem azonosítható európai szerző, az azonosításhoz ugyanis regisztrálni kell a Google rendszerében, amit sokan nem fognak megtenni. A problémával Brüsszel is foglalkozik.

A BorsodChem múltjáról, jelenéről, és lehetséges jövőjéről szól a portfolio.hu elemzése. A világhírű vegyipari vállalat fénykorában 4-5 ezer szakképzett munkaerőt foglalkoztatott. Az MFB már azzal értéket teremt, ha hajlandó meghitelezni a BorsodChemet.