eur:
393.07
usd:
367.15
bux:
0
2024. április 24. szerda György

H1N1 vírusfertőzés egy szegedi középiskolában

A H1N1 influenzavírus okoz a szokásosnál nagyobb létszámú hiányzást egy szegedi középiskolában - közölte Tombácz Zsuzsanna, a regionális tisztiorvosi szolgálat járványügyi osztályvezetője.

Egy háziorvos jelzése alapján csütörtökön kezdett el az ÁNTSZ vizsgálódni egy szegedi középiskolában, ahol a diákok között felső légúti megbetegedések jelentek meg - mondta a főorvos.

A járványügyi vizsgálat során három diáktól vettek mintát, s mindháromnál kimutatták a H1N1 vírus jelenlétét - tudatta a szakember.

Az iskolából csütörtökön negyvenkilencen, pénteken hatvanegyen hiányoztak, hétfőre azonban már hússzal csökkent a betegség miatt otthonmaradt diákok száma. Feltehetően azonban nem az összes megbetegedést okozta az új influenza - mondta az osztályvezető.

A megbetegedések enyhe lefolyásúak, kisebb lázzal, köhögéssel járnak, egyelőre senki sem került kórházba - mondta Tombácz Zsuzsanna.

Korábban Csepelen egy iskolában 110 gyermek volt influenzás, néhányuknál kimutatták az új vírust. Az ELTE tatai gólyatáborában is több mint harmincan betegedtek meg, s az új vírus egy óbudai általános iskola alsó tagozatosainál is okozott megbetegedéseket.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×