Inforádió

Meghallgatom Élő adás

BRFK: feljelentést csatolt a tanácsadói szerződések mellé a BKV

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megérkezett a BRFK-ra a BKV 2003 óta kötött tanácsadói szerződéseinek teljes dokumentációja, mégpedig egy feljelentés kíséretében, amelyben a cég kéri az anyag büntetőjogi átvizsgálását - olvasható a rendőrség honlapján hétfőn publikált közleményben.

Felidézik: a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Gazdaságvédelmi Főosztálya április 21-én rendelt el nyomozást - magánszemély feljelentése alapján - hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. tanácsadói szerződéseinek ügyében.

A nyomozás során első lépcsőben vizsgált szerződésekkel kapcsolatban a BRFK nyomozói áprilisban kérték be az érintett szerződések teljes dokumentációját a pénzügyi teljesítésre vonatkozó iratokkal együtt.

A nyár folyamán a nyomozók tanúként hallgatták ki több, az ügyben érintett cég vezetőit és alkalmazottait, a napokban pedig megkezdődik a BKV-nál dolgozók tanúkénti kihallgatása is - tartalmazza a rendőrségi közlemény.

Miután a nyomozás során olyan információ merült fel, hogy további tanácsadói szerződések ügyében is felvetődik a hűtlen kezelés megalapozott gyanúja, a BRFK ismételten megkereste a BKV Zrt. vezérigazgatóját, kérve, bocsássa rendelkezésre a 2003 óta megkötött valamennyi tanácsadói szerződés teljes dokumentációját - közölték. Ez az anyag érkezett meg hétfőn a BRFK-ra.