eur:
394.31
usd:
369.91
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Lendvai: Szakítani kell azzal, hogy a választások előtt a népszerűség érdekében növelik a hiányt

A munkahelyteremtő program folytatását nevezte a következő időszak egyik legfontosabb feladatának az MSZP elnöke. Lendvai Ildikó a szocialisták politikai évadnyitója után az InfoRádiónak azt mondta: pártja nem ígéretekkel és költekezéssel, hanem tettekkel, reális és megfizethető megoldásokkal készül a jövő évi választásokra.

Az MSZP elnöke úgy foglamazott: szakítani kell azzal a gyakorlattal, hogy a választások előtt a népszerű intézkedések érdekében növelik a hiányt, majd megszorítások következnek, vagyis az emberek fizetik meg a kampány árát.

Hangsúlyozta: az ország iránti bizalom kezd visszatérni, és ha az MSZP következetesen végrehajtja progamját, akkor a párt iránti bizalom is helyreállhat. Korábban a miniszterelnök arról beszélt, hogy a jövő évi költségvetés csak a válsággal szemben kérlelhetetlen, a nehéz helyzetben lévők iránt - amennyire lehet - szolidáris.

Bajnai Gordon azt mondta: végig kell vinni a szigorú költségvetési politikát, hogy a válság után Magyarország újból Kelet-Közép-Európa élmezőnyébe kerüljön. Az MSZP a jövő évi költségvetés elfogadása után, várhatóan december 12-én újabb kongresszust tart, amelyen - egyebek mellett - határoznak a választási programról és a miniszterelnök-jelöltről.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×