Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lendvai: Szakítani kell azzal, hogy a választások előtt a népszerűség érdekében növelik a hiányt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A munkahelyteremtő program folytatását nevezte a következő időszak egyik legfontosabb feladatának az MSZP elnöke. Lendvai Ildikó a szocialisták politikai évadnyitója után az InfoRádiónak azt mondta: pártja nem ígéretekkel és költekezéssel, hanem tettekkel, reális és megfizethető megoldásokkal készül a jövő évi választásokra.

Az MSZP elnöke úgy foglamazott: szakítani kell azzal a gyakorlattal, hogy a választások előtt a népszerű intézkedések érdekében növelik a hiányt, majd megszorítások következnek, vagyis az emberek fizetik meg a kampány árát.

Hangsúlyozta: az ország iránti bizalom kezd visszatérni, és ha az MSZP következetesen végrehajtja progamját, akkor a párt iránti bizalom is helyreállhat. Korábban a miniszterelnök arról beszélt, hogy a jövő évi költségvetés csak a válsággal szemben kérlelhetetlen, a nehéz helyzetben lévők iránt - amennyire lehet - szolidáris.

Bajnai Gordon azt mondta: végig kell vinni a szigorú költségvetési politikát, hogy a válság után Magyarország újból Kelet-Közép-Európa élmezőnyébe kerüljön. Az MSZP a jövő évi költségvetés elfogadása után, várhatóan december 12-én újabb kongresszust tart, amelyen - egyebek mellett - határoznak a választási programról és a miniszterelnök-jelöltről.

Hanganyag: Seres Gerda