Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fónagy: a Fidesz támogatja a fővárosi cégek átvilágítását

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fónagy János a Fidesz fővárosi elnökeként támogatja azt a fővárosi szocialista javaslatot, amely szerint hat évre visszamenőleg minden fővárosi cég és intézmény menedzsmenttel kapcsolatos munkaszerződéseit átvilágítanák; az ellenzéki politikus erről egy vasárnapi sajtótájékoztatón beszélt, újságírói kérdésre.

Fónagy János sajtótájékoztatóján a szocialista javaslatra úgy reagált: mint a Fidesz fővárosi elnöke támogatja a javaslatot. Hozzátette ugyanakkor, hogy "nem a végkielégítés a bűnös (...), hanem azok, akik a végkielégítést ilyen felháborító és meggyőződésem szerint jogellenes módon használják".

Burány Sándor és Steiner Pál sajtótájékoztatójára Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője is reagált. Az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az MSZP és az SZDSZ több milliárdot költött a fővárosban és állami cégeknél is horribilis összegű végkielégítésekre, "BKV-t csináltak az egész országból".

"Most, hogy a sajtó és az ellenzék lebuktatta őket, a szocialisták úgy tesznek, mintha éppen ők harcolnának a - saját maguk által kifizetett - végkielégítések ellen" - írta Szijjártó Péter, aki megjegyezte: "ennyire azért nem kellene hülyének nézni az embereket!"

Emlékeztetett rá: szombaton újabb milliárdos végkielégítési listára derült fény a BKV-nél, ami szerinte egyértelmű bizonyíték arra, hogy "a BKV a szocialisták kifizetőhelyévé vált".

Burány Sándor, az MSZP budapesti szervezetének elnöke és Steiner Pál, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójának vezetője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt javasolta, hogy 2003-ig visszamenőleg minden fővárosi cég és intézmény menedzsmenttel kapcsolatos munka- és tanácsadói szerződéseit világítsák át.

A szocialista politikusok közölték, ehhez az ellenék bevonásával egy paritásos munkabizottság felállítását kezdeményezik a közgyűlés két nagy frakciója vezetőjének irányításával, az eredményeket 90 napon belül a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztenék. A szocialisták szerint ki kell derülnie, hogy ki gazdálkodott pazarlóan, és ki tartotta be a jogszabályokat.