Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem szenvedtek áramütést a kórházba került tűzoltók

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az eddig elvégzett vizsgálatok szerint nem szenvedett áramütést, így hazamehetett az az öt tűzoltó, akit péntek este kivizsgálásra kórházba küldtek a rákosrendezői vasútállomás területén keletkezett tűz eloltása után - közölte az MTI-vel Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság kommunikációs főosztályvezetője.

Hangsúlyozta: a tűzoltók az oltás befejeztével, panaszmentesen kerültek kórházba, majd a vizsgálatok után szombat délelőtt haza is mehettek.

Dobson Tibor elmondta: a rákosrendezői vasútállomás területén egy mintegy 500 négyzetméteres, elöregedett épület tetőszerkezetén keletkezett a tűz. Az épületet áramtalanították, a tűzoltók ennek tudatában kezdtek hozzá az oltáshoz. Amikor azonban alumínium létrájukat az épület bádog tetejéhez illesztették, bizsergést éreztek a karjukban, és erről értesítették az oltás vezetőjét.

A tűzoltók ezután területi áramtalanítást kértek, és miután ez megtörtént, folytatták a munkát. Az öt tűzoltó végig részt vett az oltásban, nem lettek rosszul, de az általuk tapasztaltak miatt kivizsgálásra kórházba küldték őket - hangsúlyozta a főosztályvezető.

Dobson Tibor elmondta azt is, hogy sajnálatos módon romos házak oltása közben nem ritkák a hasonló esetek, nem véletlen, hogy a tűzoltók komoly védőfelszerelésben dolgoznak.

Péntek délután kigyulladt a Hajcsár úton, a MÁV területén levő, nagyjából 500 négyzetméteres alapterületű épület tetőszerkezete és teljes terjedelemben égett. A tüzet estére oltották el, az utolsó egység kilenc óra előtt nem sokkal hagyta el a helyszínt.

Az oltásban résztvevő öt tűzoltó kórházba kerülése után Tatár Attila, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója azonnali és teljes körű vizsgálatot rendelt el a fővárosi tűzoltóságnál az eset körülményeinek tisztázása érdekében.