Magyar Bálint kilép az SZDSZ-ből

Infostart
2009. szeptember 11. 15:11
Magyar Bálint, az SZDSZ egyik emblematikus alakja a jövő héten kilép a liberális pártból, ugyanakkor a frakciónak tagja marad - értesült az Index.

"A jövő héten formálisan is bejelentem kilépésemet az SZDSZ-ből, de ez a frakciótagságomat nem érinti, a parlamenti képviselőcsoport tagja maradok" - mondta az Indexnek Magyar Bálint.

Úgy véli, ettől még nem kell elhagynia a frakciót, mivel az alkotmányjogi értelemben szuverén parlamenti intézmény. Mint elmondta: a szezonnyitó frakcióértekezleten közölte képviselőtársaival szándékát, de a nyugodt hangvételű megbeszélésen nem merült fel, hogy kizárnák a frakcióból.

A Magyar Bálint ma reggel, az MTV adásában kifejtette, hogy szeretné, ha a nemrég alapított Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) párttá alakulna.

Több korábban a párt életében meghatáró szerepet játszó SZDSZ-es augusztus közepén megalakította a Szabadelvű Polgári Egyesületet. Az alapítók között volt Magyar Bálint, valamint Kuncze Gábor, az elnök Sándor Klára, az elnökség munkájában szerepet vállalt Hankó Faragó Miklós és Világosi Gábor is.