Erdő Péter: még nem kaptak részletes tájékoztatást az elvonásokról

Infostart
2009. szeptember 11. 13:44
Gazdasági és kulturális témák is szerepeltek a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia őszi ülésén. Erdő Péter bíboros az InfoRádiónak adott interjújában elmondta, a 2010-es költségvetés egyházakat érintő elvonásairól semmilyen konkrét anyagot nem kaptak.

Erdő Péter bíboros az InfoRádióban elmondta: a katolikus egyház képviselőit is meghívták egy a jövő évi költségvetésről tartott konzultációra, de a büdzsében tervezett támogatásokról, esetleges elvonásokról nem kaptak részletes tájékoztatást.

Az esztergom-budapesti érsek hangsúlyozta: a nehéz gazdasági helyzetben is igyekeznek teljesíteni küldetésüket; példaként a fiatalok hitoktatását és az egyházi épületek felújítását említette.

Erdő Péter szólt arról is, hogy a jövő héten megkezdődik a Magyar Katolikus Kultúra Napjai elnevezésű programsorozat, amelynek keretében bemutatják az egyház művészeti értékeit.

Hozzátette: keddtől csütörtökig 50 településen mintegy 100 program segíti az egyházi kultúra gazdagságának megismerését. A bíboros beszámolt arról is, hogy október 31-én az esztergomi bazilikában avatják boldoggá Meszlényi Zoltán, 1951-ben vértanúhalált halt hittársukat.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást