eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

MTV-kuratórium: se elnöki pályázat, se hiteljóváhagyás

Se új pályázatot nem írt ki a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára, se a társaság 2,4 milliárd forintos hitelfelvételét nem hagyta jóvá a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége szerdán - értesült az ülés után több tagtól az MTI.

A hitelfelvételt elutasítók azzal indokolták döntésüket, hogy kétségeik vannak az összeg visszafizethetőségével kapcsolatban.

Arról, hogy hat sikertelen elnöki pályázat után, öt nappal a legutóbbi lezárulását követően nem fogadtak el újabb felhívást, Czeglédi László kuratóriumi elnök úgy nyilatkozott az MTI-nek: egyetértetek abban, hogy elnököt kell választani az intézmény élére, de most időt adtak maguknak arra, hogy végiggondolják, hogyan lehet ez sikeres.

Emlékeztetett arra: múlt pénteken - akárcsak a két megelőző fordulóban - az elnökség tudott jelöltet állítani a tisztségre, ám a társadalmi szervezetek delegáltjaival kiegészült nagykuratórium nem támogatta a médiatörvényben előírt mértékben a személyi javaslatot.

Hozzátette: ebben az esetben nem vonatkozik rájuk az az előírás, amely szerint ha a testület az előző menet beadási határidejétől számított harminc napon belül nem ír ki új pályázatot, megbízatása megszűnik, és az Országgyűlés egy hónapon belül új elnökséget választ.

"Adtunk magunknak egy kis időt" - kommentálta a pályázattal kapcsolatban történteket Balogh László elnökhelyettes.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×