eur:
393.3
usd:
367.96
bux:
65878.39
2024. április 24. szerda György

Kibeszélik a kibeszélőshow-kat

Ma egyeztet a két országos kereskedelmi tévécsatornával azok délutáni kibeszélőshow-iról a médiahatóság, amely korábban szokatlanul súlyos szankciókat rótt ki ezen produkciók miatt.

Az MTI augusztus végén számolt be arról, hogy újabb súlyos büntetéseket kaphat a médiahatóságtól délutáni kibeszélőshow-iért az RTL Klub és a TV2, de a döntéshozatal előtt még egyeztet a két műsorszolgáltatóval az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT).

Testületi tagoktól származó információ szerint összesítve többnapos elsötétítés, illetve több tízmilliós kötbér kiszabását javasolta előterjesztéseiben a médiahatóság hivatala, ezt az értesülést azonban az ORTT sajtóirodája akkor arra hivatkozva nem kívánta kommentálni, hogy döntés-előkészítő iratokról van szó.

Az egyik tag közlése szerint a Fidesz által a testületbe delegált Szalai Annamária egyes szankciók súlyosbítását javasolta, valamint azt, hogy több háromnegyedórás időtartamra osszák el a büntetéseket, a kifogásolt produkciók sugárzása helyett kelljen azokat végrehajtaniuk a műsorszolgáltatóknak.

Az információ szerint indítványa része volt az is, hogy - egy több évvel ezelőtti egyezséggel szakítva - a TV2-t ne kötbérrel, hanem képernyő-elsötétítéssel sújtsa a médiahatóság.

Július elején az RTL Klubot, két héttel később a TV2-t sújtotta - egyaránt félnapos, déltől éjfélig letöltendő - képernyő-elsötétítéssel a médiahatóság. Mindkét döntés oka a délutáni órákban sugárzott produkció volt; a testület egyaránt kifogásolta, hogy ezekben mikor és miként foglalkoztak szexuális témákkal. Mindkét csatorna jelezte: bíróságon támadja meg az ORTT döntését.

Június elején, amikor a médiahatóság arról tárgyalt, mely pontokon hajlandó módosítani a két társaság műsorszolgáltatási szerződését, nem kapott többségi támogatást az a felvetés, hogy a délutáni időszakból soroltassák későbbre (a főműsoridőbe vagy a késő esti sávba) a kibeszélőshow-kat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Már korábban is ismert volt, hogy az idei nem a Tesla éve lesz, hiszen lassuló eladásokkal küzd a cég, miközben igyekszik új termékeket bevezetni és ezzel új növekedési korszakot indítani. A vállalat problémáit az is jelzi, hogy az idei évben több mint 40 százalékot zuhant a cég részvényárfolyama, jelentősen alulteljesítve az S&P 500 indexet. A befektetői félelmek beigazolódtak a vállalat első negyedéves gyorsjelentésével, gyakorlatilag minden fontosabb soron visszaesésről számolt be a cég, ráadásul az elemzői várakozásokat is alulmúlta. Az árfolyam ennek ellenére mégis több mint 13 százalékot emelkedett a gyorsjelentést követően, miután a cég újabb ígéreteket tett a jövőbeli olcsóbb járműveivel kapcsolatban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×