H1N1: sok csepeli diák már tünetmentes

Infostart
2009. szeptember 7. 10:28
Tanítás nélküli munkanapot tartanak hétfőn abban a csepeli iskolában, ahol a múlt héten 110 diák és tanár betegedett meg, többen közülük új típusú influenzától. Sepsi Zsigmond, az oktatási központ vezetője az InfoRádiónak elmondta: terveik szerint kedden már lesz tanítás.

A csepeli ADU Oktatási Központ 110 megbetegedett diákja és tanára közül hét mintáját küldték be az ÁNTSZ-hez, ezek közül négyben azonosították az új influenza vírusát, ám erről hivatalos értesítést még nem kapott az intézmény vezetője.

Sepsi Zsigmond az InfoRádiónak elmondta: csütörtökön és pénteken minden tanulót hazaküldtek, ezért sem lehet tudni, hogy hányan találkoztak azokkal, akik biztosan a H1N1-es vírust hordozzák. Az intézmény vezetője azonban valószínűnek tartja, hogy nem sokan, hiszen amint a fertőzés felütötte a fejét, megkezdték a szülők és a gyerekek tájékoztatását.

A tanárok közül kilencen lázasodtak be múlt csütörtök óta, azt azonban nem tudta megmondani Sepsi Zsigmond, hogy közülük hánynak múltak el a tünetei. Az ugyanakkor biztos, hogy sok diák már tünetmentes.

A csepeli iskolában ezentúl jobban odafigyelnek a higiéniás szabályok betartására és betartatására, mint eddig, az iskolaorvos pedig folyamatosan szűri majd az influenzás tüneteket produkáló diákokat - közölte az ADU Oktatási Központ vezetője.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást