Valótlan bejelentést tett a rendőrségen sérüléseiről egy karcagi fiatalember

InfoRádió / MTI
2009. szeptember 6. 11:51
Valótlan bejelentést tett szombaton a Karcagi Rendőrkapitányságon egy helyi fiatalember, amikor azt állította, hogy ismeretlen elkövető leütötte, és testére különböző jeleket karcolt; később elismerte, a sérüléseket maga okozta - közölte a rendőrség vasárnap az MTI-vel.

A 16 éves fiú szombaton a karcagi rendőrkapitányságán az jelentette be, hogy őt szeptember 2-án este fél nyolc körül valaki leütötte, majd miután magához tért, a testén kereszt alakú karcolásokat fedezett fel - mondta el a részletekről a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek.

Szabó Zita százados tájékoztatása szerint a fiatalembert a rendőrségen meghallgatták, és ennek során elismerte, hogy a sérüléseket önmaga okozta.

Fejes Zoltán alezredes, karcagi rendőrkapitány az MTI kérdésére elmondta: a fiú testén található karcolások egy Z betűre, valamint nehezen azonosítható keresztekre hasonlítanak. Az ügyet tovább vizsgálják, mivel a tett oka eddig nem derült ki. A fiataltól vér- és vizeletmintát vettek, hogy megállapítsák, bódult állapotban volt-e az általa jelzett időben.

Az esettel kapcsolatban Karcagon az a rémhír terjedt el, hogy a fiút elrabolták, és a város külterületén egy horogkeresztet égettek a testébe.