Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Melegfelvonulás: tizenhét ember ellen indult eljárás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az összesített adatok szerint 41 embert állítottak elő a rendőrök a szombati melegfelvonulással kapcsolatban, közülük 17 ember ellen indult eljárás hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - közölte vasárnap a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya.

 A rendőrség honlapján közzétett tájékoztatás szerint a szombaton "lezajlott fővárosi rendezvények több helyszínén volt szükség rendőri beavatkozásra, melynek során a biztosításban részt vevő rendőrök 41 főt állítottak elő szabálysértés vagy bűncselekmény elkövetése miatt".

Tizenkét ember ellen különböző szabálysértések - jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség, közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés, polgári felhasználású ipari robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés, valamint személyi igazolvánnyal kapcsolatos szabálysértés - elkövetése miatt indult eljárás.

A rendőrök őrizetbe vettek egy olyan embert is, aki ellen elfogatóparancs volt kiadva, egy másikat pedig azért állítottak elő, mert ellene körözés volt elrendelve.

A közleményben az áll, további 10 ember ellen büntetőeljárás indult: 7 ember ellen közösség tagja elleni erőszak elkövetésének, egy ellen garázdaság, egy másik ellen önkényuralmi jelkép használatának, valamint egy ember ellen testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Azokkal szemben, akik ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a további eljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja.

A meleg méltóság menete különösebb rendbontás nélkül, hatalmas rendőri biztosítás mellett vonult fel szombat délután a fővárosban; a rendezvény után az ellentüntetők rátámadtak a rendőrökre a Városháza parknál.

Hanganyag: Herczeg Zsolt