Tarlós: Tartsa magát távol az MSZP a BKV-tól!

Infostart
2009. szeptember 4. 08:00
Az MSZP a fővárosi koalíció jövője szempontjából súlyos, rendkívül egyoldalú és barátságtalan lépésnek tartja azt, hogy Demszky Gábor főpolgármester Horváth Csaba szocialista főpolgármester-helyettesre bízta a BKV szakmai felügyeletét. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője az InfoRádiónak adott interjúban azt hangsúlyozta, hogy szerinte sem Horváth Csaba a megfelelő személy erre a feladatra, de az MSZP immár politikai élet-halál harcot folytat.

Megalkuvó és kapkodó lépésnek tűnik, hogy Demszky Gábor főpolgármester Horváth Csaba MSZP-s főpolgármester-helyettesre bízta a BKV felügyeletét - mondta az InfoRádiónak Tarlós István.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője kiemelte: politikai marakodás folyik a koalíciós partnerek között. A "huzakodás" arra utal, hogy ha a főpolgármester az MSZP-nél hagyja a BKV felügyeletét, akkor ad a kormány pénzt a BKV-nak, ha elveszi tőlük, akkor nem - tette hozzá.

Tarlós István szerint tolerálhatatlan, amit a BKV körül művel az MSZP, és jobb lenne, ha a szocialisták távol tartanák magukat a közlekedési vállalattól. A politikai egyezkedés helyett a szakmai és jogi intézkedéseknek kellene elkezdődniük - emelte ki.

A Városháza falain belül nyilvánvaló, hogy a koalíciós felek ki nem állhatják egymást, de a hatalomban táplált remény mindennél erősebb - vélekedett a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, aki szerint egy koalíción nem elgondolkodni kell, hanem fenntartani, vagy megszüntetni.

Tarlós István közölte: ha valóban felkínálják a Fidesznek a BKV felügyelőbizottsági elnöki posztját, akkor azt valószínűleg elfogadják és Vitézy Dávid lesz a testület vezetője.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást