Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Baán László marad a Szépművészeti Múzeum főigazgatója

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Szépművészeti Múzeum főigazgatói posztjára kiírt pályázat elbírálását követően újabb öt évre Baán Lászlót nevezi ki a közgyűjtemény élére Hiller István oktatási és kulturális miniszter - közölte a tárca sajtóirodája

A közlemény szerint a miniszter a szakemberekből álló bíráló bizottság javaslatát elfogadva hozta meg döntését, amelyet a múzeum közalkalmazotti tanácsa és szakszervezete is támogat.

A mostani kinevezés 2014. november 30-ig szól, és annak a munkának is elismerése, amelyet Baán László a Szépművészeti Múzeum élén végzett 2004-ben történt kinevezése óta - szerepel a kommünikében.

Az OKM emlékeztetett arra, hogy Baán László főigazgatósága idején olyan rendkívüli népszerűségnek örvendő, nagyszabású tárlatokat rendezett a múzeum, mint az El Greco-, a Velázquez-, a Goya-kiállítás 2006-ban, a Vincent van Gogh-kiállítás 2007-ben, vagy a Lélek és test című fotókiállítás 2008-ban. Az elmúlt öt évben vezették be a Múzeum+ programot, amelynek keretében kéthetente csütörtökönként este dzsesszzenével és tárlatvezetésekkel várják a közönséget. További újítás volt a Géniuszok és remekművek sorozat elindítása, a múzeumpedagógiai programok, valamint a múzeumi szolgáltatások jelentős bővítése. Ebben az időszakban fejeződött be a múzeum teljes külső rekonstrukciója is.

Baán László vezetésével a Szépművészeti Múzeum a világ legfontosabb közgyűjteményi intézményei közé került, amit többek között az is bizonyít, hogy immár a világ ötven leglátogatottabb múzeuma közé tartozik, Baán László pedig tagja lett a világ legjelentősebb kiállítóhelyeinek vezetőit tömörítő BIZOT-csoportnak - hangsúlyozza a szaktárca közleménye.