Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vitézy Dávid lehet a BKV felügyelőbizottságának elnöke

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ha valóban felkínálják a Fidesznek a BKV felügyelőbizottsági (fb) elnöki posztját, akkor azt valószínűleg elfogadják és Vitézy Dávid lesz az fb elnöke - mondta Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője csütörtöki, a BKV ügyeiről tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus egy kérdésre válaszolva azt mondta: nem egyeztet a Fidesz pártvezetőivel arról, elfogadják-e a felkínált posztot, ezt "nekünk kell mérlegelni" - mondta.

Szavai szerint először az igazgatósági elnökséget "ajánlgatták" nekik, "de eszem ágában sincs a végrehajtói hatalomba bekapcsolódni, eddig sem voltak kíváncsiak a véleményünkre a végrehajtó hatalomban".

"A választást közvetlenül megelőző időszakban bolond leszek bekapcsolódni ebbe a munkába, úgyis kezünket-lábunkat össze kell szedni, hogy ne tudjanak minket összemosni a jelenlegi végrehajtó hatalommal" - magyarázta.

Hozzátette: a felügyelőbizottsággal azért "más a helyzet", mert az egy ellenőrző szerv, ennek elnöki tisztségének elfogadását pedig mérlegelik és valószínűleg elfogadják.

Felhívta a figyelmet arra, hogy ezt még "hivatalosan is fel kell ajánlani", nem beszélve arról, hogy formálisan az fb tagjai közül maga választ elnököt. Ez - mint fogalmazott - lehet "politikai alku eredménye".

Ha valóban megtörténik, akkor ezt valószínűleg elfogadjuk és Vitézy Dávid lesz a fb elnöke - mondta.

Vitézy Dávid jelenleg az fb Fidesz által delegált tagja. Egyúttal ő a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (Veke) szóvivője.

Demszky Gábor főpolgármester szerdán jelentette be, hogy hogy visszahívják BKV igazgatóságának és felügyelőbizottságának
tagjait.