eur:
392.93
usd:
366.51
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Vitézy Dávid lehet a BKV felügyelőbizottságának elnöke

Ha valóban felkínálják a Fidesznek a BKV felügyelőbizottsági (fb) elnöki posztját, akkor azt valószínűleg elfogadják és Vitézy Dávid lesz az fb elnöke - mondta Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője csütörtöki, a BKV ügyeiről tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus egy kérdésre válaszolva azt mondta: nem egyeztet a Fidesz pártvezetőivel arról, elfogadják-e a felkínált posztot, ezt "nekünk kell mérlegelni" - mondta.

Szavai szerint először az igazgatósági elnökséget "ajánlgatták" nekik, "de eszem ágában sincs a végrehajtói hatalomba bekapcsolódni, eddig sem voltak kíváncsiak a véleményünkre a végrehajtó hatalomban".

"A választást közvetlenül megelőző időszakban bolond leszek bekapcsolódni ebbe a munkába, úgyis kezünket-lábunkat össze kell szedni, hogy ne tudjanak minket összemosni a jelenlegi végrehajtó hatalommal" - magyarázta.

Hozzátette: a felügyelőbizottsággal azért "más a helyzet", mert az egy ellenőrző szerv, ennek elnöki tisztségének elfogadását pedig mérlegelik és valószínűleg elfogadják.

Felhívta a figyelmet arra, hogy ezt még "hivatalosan is fel kell ajánlani", nem beszélve arról, hogy formálisan az fb tagjai közül maga választ elnököt. Ez - mint fogalmazott - lehet "politikai alku eredménye".

Ha valóban megtörténik, akkor ezt valószínűleg elfogadjuk és Vitézy Dávid lesz a fb elnöke - mondta.

Vitézy Dávid jelenleg az fb Fidesz által delegált tagja. Egyúttal ő a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (Veke) szóvivője.

Demszky Gábor főpolgármester szerdán jelentette be, hogy hogy visszahívják BKV igazgatóságának és felügyelőbizottságának
tagjait.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nyomás alatt a Boeing

Nyomás alatt a Boeing

A Boeing repülőgépgyártó ismét nyomás alá került, miután az S&P a héten másodszor is felülvizsgálta és "stabilról" "negatívra" módosította a kilátásokat, amit egy januári kabinpanel-robbanás és a legnépszerűbb repülőgépük gyártásának lassítása, valamint a fokozott termelés bizonytalanságok és vezetőségi változások váltottak ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×