eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

"Kolompár Orbán méltatlanná válhat az OCÖ elnöki tisztére"

Ha a legújabb hírek beigazolódnak, Kolompár Orbán "méltatlanná válhat" az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöki tisztének betöltésére, ezért döntenie kell, hogy megtartja-e pozícióját - közölte Teleki László.

A romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szocialista politikus véleményét annak kapcsán fejtette ki, hogy a C-Press nevű honlap kedden, a Magyar Nemzet pedig csütörtöki számában azt állította, az OCÖ-elnök több Bács-Kiskun megyei vezetőtársával hátrányos helyzetű roma gyerekek helyett üdült közpénzből a Balatonnál.

Teleki László hangsúlyozta: az elmúlt egy évben nagyon sok olyan hír jelent meg Kolompár Orbánról, amely "nagy mértékben erősíti a magyarországi cigányság negatív képét".

Több egymáshoz hasonló ügyben vádlottként, gyanúsítottként szerepelt, most pedig a felröppenő hírek kapcsán lehet kijelenteni azt, "eljött az idő, amikor Kolompár Orbánnak meg kell hoznia azt a döntést, hogy megválik azoktól a pozícióktól, amelyekkel a magyarországi cigányságot akarja képviselni, vagy megtartja azt az állapotot, amellyel az ellentéteket erősítheti".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×