Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A pécsi nagytakarítás a Fidesz elszámoltatási politikájának bemutatója

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Heti Válasz arról ír, hogy nagytakarítás kezdődött Pécsett. A lap megjegyzi: Páva Zsolt fellépése a Fidesz országos elszámoltatási politikájának bemutató verziója.

Páva Zsolt polgármester júniusban büntetőfeljelentést tett a helyi tömegközlekedést biztosító Pécsi Közlekedési Zrt. autóbuszainak eladása ügyében, amellyel az önkormányzat tudta nélkül kétmilliárd forintnyi vagyon került magánkézbe. Ugyanezen botrány miatt a polgármester javasolta a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatójának a menesztését is. A városvezetés kilátásba helyezte a Pécspogányi Repülőteret Működtető Kft. irányítójának a felmentését is, miután Páva Zsolt rossz üzletpolitikára utaló nyomokat és számviteli szabálytalanságokat tárt fel a cégnél. A polgármester feljelentést tett a Pécsi Temetkezési Kft működésével kapcsolatban is. A lap megjegyzi: a pécsi "nagytakarítás" a Fidesz országos elszámoltatási politikájának bemutató verziója.

A HVG-ben a Nemzeti Rákregiszter adataira támaszkodva összeállítást olvashatnak arról, hogy a nőket vagy a férfiakat veszélyeztetik-e inkább a daganatos megbetegedések. Magyarországon ez a probléma évente összességében 65-67 ezer embert érint. 2007-ben 10 ezer férfi körül 69-nél találtak rosszindulatú elváltozást, ugyanennyi nő közül csak 61-nél. A férfiakra inkább jellemző, hogy agydaganat, leukémia, szájüregi daganat, légcső- vagy tüdőrák alakuljon ki; a bőr rosszindulatú elváltozása pedig gyakoribb a nők esetében.

A Figyelőben arról olvashatnak, hogy százmilliárd euróval, azaz egy évnyi magyar GDP-vel rövidítik meg évente az európai államokat az úgynevezett körhinta-csalás módszerét alkalmazó, áfával és importvámmal trükköző bűnözők - kínaiak és mások. Miközben szakértők szerint kontinensünkön Budapestnek kiemelt szerepe van e maffia tevékenységében, az Európai Csalás Elleni Hivatal kifogásolja a magyar hatóságok együttműködési készségét. A lap megjegyzi: egy friss törvénymódosítás változtathat a helyzeten. A Figyelőben arról is olvashatnak, hogy milyen jelek utalnak a körhinta-csalásra és milyen okok nehezítik az üldözését.