eur:
393.81
usd:
365.07
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A pécsi nagytakarítás a Fidesz elszámoltatási politikájának bemutatója

A Heti Válasz arról ír, hogy nagytakarítás kezdődött Pécsett. A lap megjegyzi: Páva Zsolt fellépése a Fidesz országos elszámoltatási politikájának bemutató verziója.

Páva Zsolt polgármester júniusban büntetőfeljelentést tett a helyi tömegközlekedést biztosító Pécsi Közlekedési Zrt. autóbuszainak eladása ügyében, amellyel az önkormányzat tudta nélkül kétmilliárd forintnyi vagyon került magánkézbe. Ugyanezen botrány miatt a polgármester javasolta a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatójának a menesztését is. A városvezetés kilátásba helyezte a Pécspogányi Repülőteret Működtető Kft. irányítójának a felmentését is, miután Páva Zsolt rossz üzletpolitikára utaló nyomokat és számviteli szabálytalanságokat tárt fel a cégnél. A polgármester feljelentést tett a Pécsi Temetkezési Kft működésével kapcsolatban is. A lap megjegyzi: a pécsi "nagytakarítás" a Fidesz országos elszámoltatási politikájának bemutató verziója.

A HVG-ben a Nemzeti Rákregiszter adataira támaszkodva összeállítást olvashatnak arról, hogy a nőket vagy a férfiakat veszélyeztetik-e inkább a daganatos megbetegedések. Magyarországon ez a probléma évente összességében 65-67 ezer embert érint. 2007-ben 10 ezer férfi körül 69-nél találtak rosszindulatú elváltozást, ugyanennyi nő közül csak 61-nél. A férfiakra inkább jellemző, hogy agydaganat, leukémia, szájüregi daganat, légcső- vagy tüdőrák alakuljon ki; a bőr rosszindulatú elváltozása pedig gyakoribb a nők esetében.

A Figyelőben arról olvashatnak, hogy százmilliárd euróval, azaz egy évnyi magyar GDP-vel rövidítik meg évente az európai államokat az úgynevezett körhinta-csalás módszerét alkalmazó, áfával és importvámmal trükköző bűnözők - kínaiak és mások. Miközben szakértők szerint kontinensünkön Budapestnek kiemelt szerepe van e maffia tevékenységében, az Európai Csalás Elleni Hivatal kifogásolja a magyar hatóságok együttműködési készségét. A lap megjegyzi: egy friss törvénymódosítás változtathat a helyzeten. A Figyelőben arról is olvashatnak, hogy milyen jelek utalnak a körhinta-csalásra és milyen okok nehezítik az üldözését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×