eur:
393.77
usd:
369.05
bux:
65842.71
2024. április 23. kedd Béla

Oszkó megvizsgálja a személyi felelősséget is az MNV-nél, ha kell

Ha kell, a pénzügyminiszter levonja a személyi, vagy szervezeti konzekvenciákat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nél - válaszolta kérdésre Oszkó Péter szerdán, a kormányszóvivői tájékoztatón.

A kérdés arra vonatkozott, milyen konkrét lépésre készül a pénzügyminiszter az Állami Számvevőszék jelentése alapján, amelyben az MNV 2008-as tevékenységét vizsgálták és személyi felelősség megállapítását is javasolták.

Oszkó Péter hangsúlyozta: a konkrét intézkedések előtt meg kívánja ismerni az ÁSZ-jelentés részleteit.

A sukorói telekcserét firtató kérdésekre reagálva ismét felhívta a figyelmet arra: két külön kérdés, hogy a nagyberuházást támogatja-e a kormány, illetve az, hogy jogszerű volt-e az ehhez kapcsolódó telekügylet. Emlékeztetett arra, hogy a befektetés megszerzéséért Magyarország más országokkal versenyzett, mert a fejlesztés több ezer álláshelyet jelent és fellendülést hozhat a turisztikai szektorban.

Az azonban nem szerencsés, hogy a befektetést jogi problémák övezik, ezért közvetlen kapcsolatot keresett a befektetővel a vitatott ügylet tisztázása érdekében. Ezt követően adhat csak számot arról, hogy milyen megoldása lehet az ügynek - mondta.

A banki etikai kódexeket illetően reményét fejezte ki, hogy ez hamarosan megszülethet. Hozzátette: ha nem tudnak megegyezni a bankokkal akkor törvényi szabályozással biztosítják a kereteket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×