Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Leáldozott Németország leggazdagabb asszonyának szerencsecsillaga

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nemrég még Németország leggazdagabb asszonyai közé számított a világszerte ismert Quelle egyedüli örököse, most azonban a pénzügyi válság következtében a mesés vagyon semmivé lett. Persze koldulnia nem kell a 65 esztendős Madelaine Schickedanznak.

A csomagküldő áruházat Németországban Grete Schikedanz teremtette meg, amikor a második világháború után egy Nürnberg melletti kisvárosban olyan vegyeskereskedést hozott létre, amelytől postán is lehetett árut rendelni.

Ebből fejlődött ki a gazdasági csoda idejére a Quelle, amely az 1970-es években már külföldön is ismert fogalom lett, és a rendszerváltást követően meghódította Európa keleti felét is.

A szerteágazó kereskedelmi vállalkozás örököse Grete Schikedanz egyetlen leánya lett. A német milliárdosok szűk köréből kitűnt a szőke, magas és finom eleganciával öltözködő Madeleine Schikedanz. Szerencsecsillaga azonban a Quelle és a Karstadt áruházláncolat egyesülése után hanyatlani kezdett.

Az időközben csődbe jutott vállalkozásért személyesen, tehát magánvagyonával vállalt kezességet, ezért a tornyosuló adósságok miatt a bank lefoglalta valamennyi ingatlanát és csupán személyes tárgyait hagyta meg.

Árverésre vár egyebek között a szüleitől örökölt hersbrucki villa, amelyet több, mint 20 ezer négyzetméter kiterjedésű őspark vesz körül, valamint az Alpok által övezett és a milliomosok tavának számító Tegensee partján épült nyaralója Dél-Bajorországban.

Koldulnia azonban mégsem kell Madeleine Schikedanznak, mert a fia nevére még évekkel ezelőtt átíratott Nürnberg melletti, kastélynak is beillő házában élete végéig meghúzhatja magát.