Felkészülés a természettudományokra - az Arany már elkezdte

Infostart
2009. szeptember 2. 11:37
Kiemelt reáltagozatot indít az Arany János Általános Iskola és Gimnázium, idén 22 diák kezdi meg a tanulmányait a speciális gimnáziumi osztályban. Az intézmény igazgatója elmondta: a közoktatási törvény értelmében nem taníthatják ezeket a tárgyakat emelt óraszámban, pedig a tudományos élet képviselői szerint szükség lenne erre.

A Magyar Innovációs Szövetség, a műszaki felsőoktatás, de még a Magyar Tudományos Akadémia is azt panaszolja, hogy egyre rosszabb a diákok felkészültsége a természettudományos tárgyakból. Az elmúlt években a műszaki felsőoktatásba már egy 3-as matematikajeggyel is be lehetett kerülni, mert igen kevesen választották ezt a szakot.

A budapesti Arany János Általános Iskola és Gimnázium épp ezért a reáltárgyakra akarja felkészíteni diákjait. Az idei évtől 22 középiskolás diáknak van lehetősége arra, hogy kiemelten foglalkozzon a matematikával, a fizikával, a biológiával vagy a kémiával.

A gyermekek az első osztályban a matematikával és a fizikával foglalkoznak kiemelten, délutánonként pedig lehetőségük van latintanulásra - mondta az InfoRádióban Patkó Lajos igazgató. A későbbi évfolyamokon a biológia és a kémia kerül előtérbe.

A diákoknak fakultáció keretében számos pluszórák felvételére van lehetőségük - tette hozzá Patkó Lajos.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást