eur:
393.84
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Név szerint ismeri a rendőrség Marian Cozma gyilkosát

A Magyar Nemzet azt írja: név szerint ismeri a rendőrség Marian Cozma gyilkosát. A nevet azonban egyelőre nem kívánja nyilvánosságra hozni - jelentette ki Pogány Péter, a februárban Veszprémben meggyilkolt kézilabdázó ügyében folytatott nyomozás vezetője.

Pogány Péter elmondta: megvizsgálták a feltételezett elkövetők életmódját, kapcsolatrendszerét, és a nyomozók arra jutottak, hogy nem lehet alvilági kapcsolatokat emlegetni a Cozma-üggyel összefüggésben. Kiderült azonban, hogy a szerelmi bosszú kapcsán emlegetett veszprémi vállalkozó testvérpár, B. Csaba és B. Tamás javasolta az enyingi társaságnak, hogy a Patrióta lokálba menjenek. Veszprémben jó ideje tartja magát a pletyka, hogy Marian Cozma gyilkosai nem véletlenül tartózkodtak a helyszínen: azoknak az alvilági alakoknak voltak a zsoldosai, akik át akarták venni a hatalmat a veszprémi éjszakában. Egy helyi ügyvéd állítja: a tragédia éjjelén az enyingi banda két órával a gyilkosság előtt is tartott erődemonstrációt a szórakozóhelyen.

Felértékelődtek a Guineai-öbölben található olaj- és gázlelőhelyek - írja a Népszabadság. Majdhogynem egymásnak adta a kilincset idén nyáron az angolai elnök irodájában Dmitrij Medvegyev orosz elnök és Hillary Clinton amerikai külügyminiszter. Három éve pedig a kínai miniszterelnök járt az afrikai országban. Annak ellenére folyik a nemzetközi versenyfutás az afrikai olajért, hogy a világ olajtartalékainak csupán 9-10 százaléka található itt. A szubszaharai országok nagy előnye, hogy onnan könnyű Amerikába szállítani az olajat. Nem kell tartani az Ádeni-öbölben garázdálkodó kalózoktól sem, és a Közel-Kelethez képest béke uralkodik a környéken

Az Index úgy értesült, hogy bekérette az ITD Hungary 300 millió forintos közbeszerzésének dokumentumait a gazdasági miniszter. A portál a múlt héten írta meg, hogy Rétfalvi György ITD-vezér volt üzlettársának idén áprilisban alapított cége nyerte a szektorspecifikus tanácsadásra kiírt tendert. Több vesztes pályázó azt fontolgatja, hogy a héten a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordul.

Egyelőre nem tudják a terézvárosi vendéglátósok, mi vár rájuk mától az életbe lépő csendrendelet miatt, bár az önkormányzat elseje és tizedike között moratóriumot hirdetett - írja a Napi Gazdaság. Legkorábban ugyanis szeptember 10-én módosulhat a szabályozás, de az sem kizárt, hogy a rendelet hatálybalépését november elsejére tolják ki. Ma a kerület vendéglátósai villanyoltással demonstrálnak.

A Világgazdaság azt írja: a válság a megújulóenergia-beruházások indítását is megnehezítette. A terület hazai növekedési lehetőségei kérdésesek, bár nemrég több projektről is hír érkezett: Dömsödön biogázüzem létesült, Szakolyban biomassza-tüzelésű erőmű épül, a Rábán új vízerőmű lesz, de telepítenek biomassza-erőművet Hevesben, sőt még a pannonhalmi főapátság számára is. Az energiahivatal pedig szélerőmű-pályázatot írt ki. Kérdés ugyanakkor, jut-e több pénz a beruházások ösztönzésére, vagy itt is megszorítások lesznek.

A portfolio.hu arról ír, hogy a magyar népesség több mint 30 százaléka, azaz 3,031 millió fő részesült nyugdíjban, járadékban vagy nyugdíjszerű rendszeres ellátásban 2009. január 1-jén. A legfrissebb KSH jelentés szerint az ellátottak száma 2008 év elejihez képest 23 ezer fővel, azaz 0,8 százalékkal lett kevesebb, a folyósított ellátások összértéke ugyanakkor 5,8 százalékkal növekedett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×