Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Név szerint ismeri a rendőrség Marian Cozma gyilkosát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Nemzet azt írja: név szerint ismeri a rendőrség Marian Cozma gyilkosát. A nevet azonban egyelőre nem kívánja nyilvánosságra hozni - jelentette ki Pogány Péter, a februárban Veszprémben meggyilkolt kézilabdázó ügyében folytatott nyomozás vezetője.

Pogány Péter elmondta: megvizsgálták a feltételezett elkövetők életmódját, kapcsolatrendszerét, és a nyomozók arra jutottak, hogy nem lehet alvilági kapcsolatokat emlegetni a Cozma-üggyel összefüggésben. Kiderült azonban, hogy a szerelmi bosszú kapcsán emlegetett veszprémi vállalkozó testvérpár, B. Csaba és B. Tamás javasolta az enyingi társaságnak, hogy a Patrióta lokálba menjenek. Veszprémben jó ideje tartja magát a pletyka, hogy Marian Cozma gyilkosai nem véletlenül tartózkodtak a helyszínen: azoknak az alvilági alakoknak voltak a zsoldosai, akik át akarták venni a hatalmat a veszprémi éjszakában. Egy helyi ügyvéd állítja: a tragédia éjjelén az enyingi banda két órával a gyilkosság előtt is tartott erődemonstrációt a szórakozóhelyen.

Felértékelődtek a Guineai-öbölben található olaj- és gázlelőhelyek - írja a Népszabadság. Majdhogynem egymásnak adta a kilincset idén nyáron az angolai elnök irodájában Dmitrij Medvegyev orosz elnök és Hillary Clinton amerikai külügyminiszter. Három éve pedig a kínai miniszterelnök járt az afrikai országban. Annak ellenére folyik a nemzetközi versenyfutás az afrikai olajért, hogy a világ olajtartalékainak csupán 9-10 százaléka található itt. A szubszaharai országok nagy előnye, hogy onnan könnyű Amerikába szállítani az olajat. Nem kell tartani az Ádeni-öbölben garázdálkodó kalózoktól sem, és a Közel-Kelethez képest béke uralkodik a környéken

Az Index úgy értesült, hogy bekérette az ITD Hungary 300 millió forintos közbeszerzésének dokumentumait a gazdasági miniszter. A portál a múlt héten írta meg, hogy Rétfalvi György ITD-vezér volt üzlettársának idén áprilisban alapított cége nyerte a szektorspecifikus tanácsadásra kiírt tendert. Több vesztes pályázó azt fontolgatja, hogy a héten a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordul.

Egyelőre nem tudják a terézvárosi vendéglátósok, mi vár rájuk mától az életbe lépő csendrendelet miatt, bár az önkormányzat elseje és tizedike között moratóriumot hirdetett - írja a Napi Gazdaság. Legkorábban ugyanis szeptember 10-én módosulhat a szabályozás, de az sem kizárt, hogy a rendelet hatálybalépését november elsejére tolják ki. Ma a kerület vendéglátósai villanyoltással demonstrálnak.

A Világgazdaság azt írja: a válság a megújulóenergia-beruházások indítását is megnehezítette. A terület hazai növekedési lehetőségei kérdésesek, bár nemrég több projektről is hír érkezett: Dömsödön biogázüzem létesült, Szakolyban biomassza-tüzelésű erőmű épül, a Rábán új vízerőmű lesz, de telepítenek biomassza-erőművet Hevesben, sőt még a pannonhalmi főapátság számára is. Az energiahivatal pedig szélerőmű-pályázatot írt ki. Kérdés ugyanakkor, jut-e több pénz a beruházások ösztönzésére, vagy itt is megszorítások lesznek.

A portfolio.hu arról ír, hogy a magyar népesség több mint 30 százaléka, azaz 3,031 millió fő részesült nyugdíjban, járadékban vagy nyugdíjszerű rendszeres ellátásban 2009. január 1-jén. A legfrissebb KSH jelentés szerint az ellátottak száma 2008 év elejihez képest 23 ezer fővel, azaz 0,8 százalékkal lett kevesebb, a folyósított ellátások összértéke ugyanakkor 5,8 százalékkal növekedett.