Van szociális segély, de nem készpénzben

Infostart
2009. augusztus 29. 09:31
Monokon hamarosan bevezetetik a szociális kártyát, vagyis nem fizetik ki készpénzben a szociális segélyeket.

A példa nyomán Gyulán kezdeményezi egy Fidesz-képviselő, hogy aki lop, ne kapjon segélyt, máshol azt zárnák ki a támogatottak közül, aki nem műveli meg a kertjét - olvashat a Népszabadságban. Szakértők szerint mindez törvénytelen. De azért - Monokon biztosan - bevezetik.

Az UD Zrt. vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt mondja: hozzá is eljutottak olyan információk, miszerint több tíz millió forintos tételekkel próbálták motiválni az NBH egyes munkatársait azért, hogy őt és kollégáit előzetes letartóztatásba juttassák.

Az Orbán-kormány idején a Nemzetbiztonsági Hivatal második embere, műveleti főigazgató-helyettes volt Horváth József dandártábornok, aki a 2002-es kormányváltás után vagyonvédelmi céget alapított. Az UD Zrt. pár év alatt a piac egyik legerősebb biztonsági vállalkozásává vált, kétmilliárd forintos éves árbevételével benne volt a top tízben. A napilap szembesítette a dandártábornokot az NBH leköszönő vezetőjének azokkal az állításaival is, hogy az UD elleni eljárásban súlyos bűncselekmények gyanúja merült fel, de a nyomozó hatóság ezeket nem vizsgálta ki alaposan. Laborc Sándor szeptember 1-jével távozik az NBH éléről, a tábornok augusztus 15-i hatállyal több titkosszolga nyugdíjazását is jóváhagyta.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást