Útlezárások az M0-áson és az M3-ason

Infostart
2009. augusztus 28. 14:47
A jövő hét elején jelentős forgalomkorlátozással járó felújítási munkálatok kezdődnek két gyorsforgalmi csomópontban is. Augusztus 31-én az M0 autóút diósdi, szeptember 1-én pedig az M3-as autópálya bagi csomópontjánál kell számítani terelésekre, illetve sávszűkítésekre.

Augusztus 31-én, hétfőn a reggeli órákban kezdődnek az M0-ás autóút diósdi csomópontjának felújítási munkálatai. A jobboldali lehajtó, illetve felhajtó ágak burkolatcseréje két ütemben történik - írja a portfolio.hu.

A várhatóan két hétig tartó első ütemben a lehajtó ágat zárják le, alternatív útvonalként ez esetben az M0-M6 csomópontot érdemes használni. A második ütemben a felhajtó ágat zárják le az autósok elől, akik az Angeli út irányába haladva érhetik el az M0 autóutat. A terelésekről mindkét esetben sárga irányjelző táblák adnak tájékoztatást. A munkálatokat várhatóan október 2-ig befejezi a kivitelező, a Colas Építő Zrt.

A beruházás részét képezi egy nagyobb, öt csomóponti ág burkolatcseréjére vonatkozó felújítási csomagnak, melynek összköltsége 135 millió forint.

Szeptember 1-én, azaz jövő hét kedden - várhatóan a reggeli órákban - a forgalomterelés kiépítésével indul az M3-as autópálya bagi csomópontjának, a Budapest felőli lehajtó, valamint a felhajtó ágait átvezető híd felújítása. A várhatóan szeptember 17-ig tartó rekonstrukció során a hídszegélyek elöregedett korrózióvédelmi bevonatrendszerét cserélik le, és új, a hatályos előírásoknak is megfelelő védőkorlátokat szerelnek fel.

A munkálatok alatt a csomóponti ágakon sávszűkítésekre, illetve sávelhúzásra számíthatnak az arra közlekedők, a főpályán pedig szükség szerint, a csúcsforgalmi időszakon kívül egy-egy forgalmi sáv ideiglenes lezárására is elképzelhető. A felújítás közbeszerzési pályázaton nyertes kivitelezője a Magyar Aszfalt Kft., a beruházás összköltsége 17 millió forint.