Marad a csendrendelet Terézvárosban

InfoRádió / MTI
2009. augusztus 28. 16:59
A korábbi ígérettel ellentétben semmilyen lépést nem tett a szeptember 1-jén hatályba lépő csendrendelet felfüggesztése érdekében a Terézvárosi Önkormányzat. Erről a jogszabály ellen tiltakozó Broadway Egyesület jogi képviselője beszélt az InfoRádióban.

Koltay András emlékeztett arra: az elfogadott rendelet módosításáról csak a kerület képviselő-testülete dönthetne, a testületet azonban elsejéig már semmiképp nem lehet szabályszerűen összehívni.

A Liszt Ferenc téri, az Andrássy úti, a Hajós utcai és a Nagymező utcai vendéglátósokat tömörítő egyesület elnöke, Városi Péter arról beszélt: bízik abban, hogy a helyi vendéglátóhelyek működését ellehetetlenítő rendeletet a szeptember 10-ei képviselő-testületi ülésen felfüggesztik vagy visszavonják.

A terézvárosi önkormányzat sajtófőnöke az InfoRádió megkeresésére azt mondta: a jövő héten egyeztetnek az ügyben szakemberekkel, a környéken lakókkal, és az érintett vendéglátósokkal. Hozzátette: ettől függetlenül a csendrendelet jelenlegi formája szeptember 1-én hatályba lép a kerületben.