Ráhúzott egy gépkocsi a budapesti szlovák nagykövet autójára a Bem téren

InfoRádió / MTI
2009. augusztus 27. 21:32
Ráhúzott egy gépkocsi Szlovákia budapesti nagykövetének autójára a fővárosban csütörtökön a Magyar Televízió esti híradójának beszámolója szerint. A hírműsorban az is elhangzott, hogy szidalmazták is a diplomatát.

Az eset a II. kerületi Bem József térnél történt, a nagykövetet szállító szlovák rendszámú autót - eddig tisztázatlan körülmények között - megpróbálta leszorítani az útról egy gépkocsi, ám sérülés nem történt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI kérdésére nem erősítette meg a sajtóinformációt.

A BRFK korábban azt közölte, tanúként hallgattak ki két budapesti férfit a szlovák nagykövetség budapesti épülete ellen szerdán elkövetett Molotov-koktélos támadás ügyében; a nyomozók azt vizsgálják, hogy ez a két ember összefüggésbe hozható-e a bűncselekménnyel.

A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint a nagykövetség átadta a rendőrségnek a biztonsági kamerás felvételeket, amelyek rögzítették a Molotov-koktélokat dobó férfit. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a felvételeket. A BRFK intézkedett a környéken található összes térfigyelő kamera, illetve az épületek biztonsága érdekében telepített egyéb ipari kamerák felvételeinek beszerzéséről.