"A sukorói projekt nem más, mint a kormány által támogatott nagy lopás"

Infostart
2009. augusztus 27. 14:03
Hétszázmillió forint kár érte a magyar adófizetőket a Sukoróra tervezett kaszinó-beruházás során - állítja a Fidesz. Budai Gyula szerint a projekt egy nagy kormányzati lopás, s ezt szerinte több hatóság is megállapította.

A Fidesz országgyűlési képviselője szerint a szocialisták nem nyugodtak bele, hogy Sukoróra tervezett King's City nevű kaszinóváros nem épülhet meg. Budai Gyula felidézte, hogy az Állami Számvevőszék kiszivárgott jelentése semmisnek nyilvánítja a projekt alapjául szolgáló telekcsere-ügyletet. A vagyonkezelő útján ugyanis az állam egy albertirsai és egy pilisi telket kapott cserébe a sukorói ingatlanért.

"A sukorói projekt nem más, mint a kormány által támogatott nagy lopás. A hatósági álláspontok szerint a kormány továbbra is támogatja a lopást. Nem veszi figyelembe az ÁSZ, a földhivatal és az ügyészség álláspontját, és a kaszinót továbbra is kiemelt projektként kezeli" - fogalmazott.

Budai Gyula szerint Oszkó Péter pénzügyminiszter is a lopás mellé állt, mivel a fideszes képviselő levelére a tárcavezető állítólag azt válaszolta, hogy a beruházással kapcsolatban minden rendben van, és később kiderült: Oszkó Péter eredményesnek nyilvánította a pályázatot, amelyre egyetlen cég jelentkezett.

Ennek a tulajdonosa Joáv Blum, az az izraeli üzletember, aki ellen vádat emeltek közokirat-hamisítás miatt. Ebben az ügyben egyébként 500 millió forintos hűtlen kezelés miatt is nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség. A fideszes Budai Gyula szerint kár érte az államot.

"Kiszivárogtatott, de nem hivatalos ÁSZ jelentés alapján a magyar államot 700 milliós kár érte azáltal, hogy olyan cserét hajtott végre a vagyonkezelő, ami nem volt indokolt. Az indoklást, amely szerint a későbbi autópályához szükséges lesz majd az albertirsai és a pilisi telek, az ÁSZ megcáfolta" - tette hozzá.

A Fidesz szerint a pályázatot meg kell semmisíteni, a felelősöket pedig meg kell nevezni. Budai Gyula ígéretet tett arra, hogy az ellenzéki párt kormányra kerül, felelősségre von mindenkit, aki az ügyben érintett.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást