Sukorói kaszinó: az állam nem tűr el több szabálytalanságot

Infostart
2009. augusztus 26. 07:05
Az állam nem fog sokkal több szabálytalanságot eltűrni a sukorói kaszinóprojekttel kapcsolatban - mondta Kamarás Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Korábban közokirat-hamisítás miatt indult eljárás a sukorói ingatlancserékkel kapcsolatban.

Az év végéig megszületik az állami vagyon egységes nyilvántartása, de a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója szerint több nehézség is gátolja a leltár elkészítését. Kamarás Miklós az InfoRádió Aréna című műsorában példaként említette, hogy a kapott vagyoni adatok olykor nem egyeznek a valósággal.

A vagyonkezelő könyvvizsgálója kiválaszt és bekér bizonyos tételeket, amelyeket összehasonlít a saját nyilvántartásával, hogy megbizonyosodjon arról, helyesek-e az adatok. Ha eltérést talál, akkor kiderül, hogy az adatok pontatlanok, tehát a vagyonkimutatás nem megalapozott - magyarázta Kamarás Miklós.

A rendszer fantasztikusan bonyolult - fogalmazott az MNV vezérigazgatója, hozzátéve: a készülő éves beszámoló alapján javaslatokat tesznek majd a külső adatszolgáltatóknak, és a belső eljárásaikat is átalakítják annak érdekében, hogy az eltérések megszűnjenek.

Kamarás Miklós megjegyezte: a következő vagyonbeszámolóban már sokkal kevesebb lesz a hiba, ám egyes problémák megoldására még a következő év is rá fog menni.

Mi lesz Sukoróval?

Egyetlen nagy beruházás sem bír el sok piszkot - mondta a sukorói beruházás kapcsán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, hozzáfűzve: biztos benne, hogy a döntéshozók biztosan érvénytelenítik a projekt engedélyeit, ha kiderül, hogy az eddig megkötött, az ingatlacserékről szóló szerződések valóban problémásak. Akkor is - hangsúlyozta Kamarás Miklós -, ha a beruházás nagy hatással lenne a foglalkoztatásra, és folyamatos bevételt jelentene a környezetnek és az államnak.

Az MNV vezérigazgatója kifejtette: az elcserélt ingatlanok egyenértékűségét szakértőknek kell megvizsgálniuk, erről nem a politikának kell döntenie.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Aréna 1 - Kamarás Miklós
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Aréna 2 - Kamarás Miklós
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást