Sólyom és Orbán a legnépszerűbb

Infostart
2009. augusztus 24. 13:10
Mélypontra jutott a politikai szereplők megítélése a Szonda Ipsos felmérése szerint. Az átlagos népszerűségi mutató 29 pont a 100-ból. Az intézet véleménykutatási igazgatója szerint ma nincsenek olyan politikusok, akikre az emberek úgy tekintenének, mint aki valóban az érdekeiket képviseli.

Továbbra is a köztársasági elnök, Sólyom László vezeti a politikusok népszerűségi listáját a Szonda Ipsos felmérése szerint. Igaz, az államfő is mindössze 49 pontot ért el a 100-as skálán, és azon kevesek közé tartozik, aki javítani tudott a megítélésén, 2 pontot. A második helyet Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerezte meg, ő 45 ponton áll, egy ponttal rontva eredményén.

A harmadik helyet egy szocialista politikus, Szili Katalin szerezte meg, 37 ponttal, majd a fideszes Navracsics Tibor, és az agrárminiszter, Gráf József következik.

A hatodik helyen Vona Gábor, a Jobbik elnöke áll, 32 ponttal, az MDF elnöke, Dávid Ibolya a tízedik, míg a szocialista pártelnök, Lendvai Ildikó a 17. helyet szerezte meg. A szabad demokraták új elnöke, Retkes Attila a 19. helyen áll, 22 ponttal.

Závecz Tibor kutatási igazgató szerint Magyarországon nincsenek olyan politikusok, amelyekről a választók elhinnék, hogy őket képviseli, az egyik vagy másik politikai oldal támogatói pedig zsigerből elutasítják a másik oldal politikusait.

A köztársasági elnöki pozíciót az emberek elismerik, Sólyom László népszerűsége ennek is betudhatók.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást