Kapolyi még nem fizetett a vértesi áramért

Infostart
2009. augusztus 21. 10:20
Kapolyi László eddig nem fizette ki azt a több százmillió forint értékű áramot, amit a Vértesi Erőmű a tavalyi zavaros áramszerződések kapcsán végül is leszállított a baloldali vállalkozónak - idézi az erőmű szakszervezeteinek állítását a Népszabadság.

Az érdekképviseletek ezért levelet írtak Kapolyinak, aki erre úgy reagált: az erőmű szakszervezeteivel semminemű hivatalos kapcsolata nincs, így nem kíván velük levelezni. Arról szólva, hogy vett-e át kifizetetlenül több százmillió forint értékű áramot, leszögezte: a két fél között szeptember elején lesz választottbírósági tárgyalás, amelyen az összetett ügy valamennyi vonatkozása napirendre kerül majd; addig viszont semmilyen részletről nem kíván nyilatkozni - olvasható a Népszabadságban.

Csillag István egykori gazdasági miniszter 51 millió 400 ezer forintos fizetésért elnököl a májusban 142 millió euró (38 milliárd forint) hitelt felvett Eximbanknál és a Magyar Exporthitel Biztosítónál. Munkáját titkárság és luxusautó segíti - írja a Magyar Nemzet. A volt miniszter 2006-ban Bokros Lajosékkal reformprogramot publikált, amelyben a szociális támogatások megkurtítása is szerepelt.

Magasabb apanázs jut Bodnár Zoltánnak, az Eximbank vezérigazgatójának, aki tavaly 78,2 millió forintot kapott. A lap megemlíti, hogy Csillag István 2007-ben már figyelmeztetett az állami túlköltekezés veszélyeire. Akkor azt mondta, "unokáink poharából isszuk ki a kakaót." A Magyar Nemzet következtetése szerint nem valósult meg tehát Bajnai Gordon kormányfő májusban tett ígérete, amely szerint az állam saját magán kezdené a takarékoskodást.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást