Több mint félmilliárd forint Szolnok egyik városrészének fejlesztésére

InfoRádió / MTI
2009. augusztus 19. 12:31
Egy újabb sikeres pályázatnak köszönhetően több mint félmilliárd forintot költhet a szandaszőlősi városrész fejlesztésére Szolnok önkormányzata - tájékoztatta a megyeszékhely polgármestere szerdán az MTI-t.

Szalay Ferenc elmondta, hogy immár több mint kétszáz kidolgozott szolnoki projekt vár a megfelelő támogatási keretek megnyitására. Az összehangolt előkészítő munkának köszönhetően a város minden eddiginél eredményesebben képes szerepelni a pályázatokon - tette hozzá.

A helyi önkormányzatnak a megyeszékhely minden részére kész fejlesztési stratégiája van. Ezek egyike a szandaszőlősi decentrum átfogó rehabilitációja, amelyre - a kormány napokban született döntése nyomán - összesen 630 millió forintot meghaladó összeget fordíthat a helyhatóság - közölte a polgármester.

A hamarosan elkezdődő beruházás során egyebek mellett megújul a szandaszőlősi művelődési ház, a központ térburkolata, valamint új burkolatot kap számos utca és az általános iskola előtti terület is szebbé, rendezettebbé válhat - fűzte hozzá.