Szeptemberben emelhetnek vádat a Cozma-ügyben

Infostart
2009. augusztus 14. 20:02
Szeptemberben emelhetnek vádat Marian Cozma meggyilkolása ügyében - mondta az InfoRádiónak a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Jelenleg kilenc gyanúsítottja van az ügynek, a rendőrség szerint hárman voltak jelen a kézilabdázó megkéselésénél.

Szeptember végén lehet vádemelési javaslattal átadni az ügyészségnek Marian Cozma meggyilkolásának ügyét - mondta az InfoRádiónak Váradi Piroska, Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Emlékeztetett: a román válogatott kézilabdázó februári meggyilkolásának kilenc gyanúsítottja van, közülük nyolcan előzetesben.

A rendőrségnek sikerült rekonstruálnia, hogy mi történt a Patrióta Lokálban és a bár előtt február 8-án, így bizonyítani tudják, hogy az öttagú csoportból ki szúrta meg Marian Cozmát, és ki volt a másik két ember, aki segített nekik - közölte a szóvivő.

Váradi Piroska hozzátette: az élet ellenes bűncselekménnyel gyanúsított öt ember mellett ketten megalapozottan gyanúsíthatók bűnpártolással, ketten pedig csoportosan elkövetett garázdássággal.

A szóvivő közölte: az ügyben hátravan még a szembesítés, ha a vallomások között ellentmondást találnak, valamint más szakértői vélemények bekérése, illetve azok kiegészítése, pontosítása.

Marian Cozmát február 8-án hajnalban gyilkolták meg az egyik veszprémi lokál előtt. A segítségére siető sporttársai - Zarko Sesum szerb, Ivan Pesic, horvát válogatott kézilabdázó, az MKB Veszprém játékosai - életveszélyes sérüléseket szenvedtek, megműtötték őket és hosszabb időn át kórházi kezelésre szorultak.

Hanganyag: Seres Gerda


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást