Lehetne menekülni a Margit hídi közlekedési mizéria elől

Infostart
2009. augusztus 14. 10:20
A Bartók Béla út mintájára az Árpád hídon is lehetővé kellene tenni, hogy az 1-es villamos sínpályáján közlekedhessenek az autóbuszok, így felszabadulna egy-egy sáv az autósok számára és gyorsítani lehetne a közösségi közlekedést. A Bús Balázs óbudai polgármester által javasolt megoldás részlegesen pótolná az elvett Margit hídi két sávot.

A Margit híd felújítása komoly forgalmi problémákat okoz majd a budapestieknek, s mivel a kérdés Óbudát is érinti, Bús Balázs polgármester több javaslatot vetett fel Demszky Gábor polgármesternek, s az erről szóló közleményt eljuttatta az InfoRádiónak is..

Az egyik lehetséges megoldás, hogy a buszok számára lehetővé teszik a közlekedést az 1-es villamos pályáján, a másik pedig az, hogy a Szépvölgyi úton található HÉV átjárónál, a Fővárosi Vízművek területe előtti részt nyissák meg a forgalom előtt.

A városból kifelé tartó és az Árpád hidat igénybe venni nem kívánó gépjárműveknek lehetőségük lenne itt lehajtani az Árpád fejedelem útjáról a Rakpartra, ezzel elkerülve a túlterhelt Flórián teret.

Emellett a kerékpáros közlekedés biztonságának növelése érdekében a polgármester kéri, hogy a rakparti út és a kerékpárút kereszteződésében - a Nagyszombat utca magasságában - a kerékpárutat nyomógombos lámpával lássák el. Az ebből fakadó többletköltség elenyésző ahhoz a biztonságnövekedéshez képest, ami elérhető lenne a lámpa segítségével, ebben a nagyon balesetveszélyes csomópontban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bús Balázs
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást