Fidesz: 33 milliós végkielégítés Kőbányán

Infostart
2009. augusztus 14. 14:45
Kőbányai szocialista belháborúról és 33 millió forintos végkielégítésről számolt be sajtótájékoztatóján Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő. Az ellenzéki politikus felszólította az önkormányzatot, hogy ezt az összeget fizesse vissza a X. kerületieknek.

Révész Máriusz kifejtette: a Kőbánya Gergely Kft. vezetőjével, a helyi szocialisták egyik tagjával annak idején Andó Sándor kötött menedzserszerződést, később azonban a munkaviszony megszüntetését is ő "erőltette". Andó Sándor jelenleg is a kőbányai MSZP választmányi elnöke, a BKV felügyelőbizottságának tagja és a fővárosi önkormányzat pénzügyi ellenőrző bizottságának alelnöke.

A fideszes képviselő ismertetése szerint 1998-ban Kőbányán felvetődött, hogy az önkormányzat ingyen vegyen át egy kerületi bányagödröt, amelyet szemétlerakóként használtak. Végül azonban az a döntés született, hogy nem veszik át, mert túl sokba kerülne a rekultiváció, amit nem fedezne a lerakott sittből befolyó pénz.

Négy évvel később, 2002-ben, amikor a terület már teljesen fel volt töltve, és "egy fillér bevételre sem lehetett számítani, megváltozott az MSZP-SZDSZ képviselőinek az álláspontja", és a kerület 150 millió forintért megvásárolta azt a kft.-t, amelybe időközben kiszervezték a területet - fogalmazott Révész Máriusz. A cég vezetője Vass Barnabás, a kőbányai szocialisták egyik tagja lett, akivel Andó Sándor kötött menedzseri megbízási szerződést.

A fideszes képviselő szerint azonban később megromlott az említettek között a viszony, és 2005 áprilisában azonnali hatállyal megszüntették Vass munkaviszonyát. Vass Barnabás két munkatársával együtt beperelte az önkormányzatot, és 230 millió forintot követeltek A kőbányai képviselő testület végül július 16-i ülésén egy bírósági döntést követően szembesült azzal, hogy 59 millió forintot kell biztosítania a Kőbánya Gergely Kft.-nek.

"Ebből 33 millió forint Vass Barnabáséknak kell kifizetniük, mint a felmondásuk után még hátralévő munkaviszonyukért járó bért. További 25,5 millió forint az ügyvédi sikerdíj, a fennmaradó rész pedig az illeték" - közölte.

Révész Máriusz felszólította Andó Sándort és a kőbányai szocialistákat, hogy azt a kárt, amit a menedzseri szerződéssel és a jogtalan felmondással okoztak, térítsék meg a kőbányai önkormányzatnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást