Lakos: Be kellene szállnia az államnak a BKV-ba

Infostart
2009. augusztus 13. 08:54
A Fővárosi Önkormányzat Közlekedési tanácsnoka szerint a BKV-nak az állam és az önkormányzat közös tulajdonában kellene lennie. Lakos Imre az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, a tömegközlekedési vállalat szolgáltatásai csak állami együttműködéssel biztosíthatóak.

A BKV-nak október-november körül napi likviditási gondjai lesznek, ezért szükséges lesz egy 30 milliárd forintos hitelfelvétel állami, önkormányzati garancia mellett - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fővárosi Önkormányzat közlekedési tanácsnoka.

Lakos Imre szerint szó van arról is, hogy 30 milliárdot az állami költségvetésből buszbeszerzésre vagy elővárosi vasútra lehetne fordítani.

Önmagában a főváros nem tudja rendezni a BKV helyzetét, az állami szerepvállalás nélkülözhetetlen - emelte ki a tanácsnok.

Lakos Imre közölte: jónak tartaná, ha a közlekedési cég az állam és az önkormányzat közös tulajdonában lenne, mivel a BKV nem a főváros magánügye, szolgáltatásait a főváros egyedül nem tudja megoldani, csak állami együttműködéssel.

Hanganyag: Mong Attila


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást