Fogyókúrán az egészségügy

Infostart
2009. augusztus 13. 07:10
A Népszabadság információi szerint több tíz milliárddal kurtítaná jövőre az egészségügyre jutó összeget a pénzügyi kormányzat. A lapnak nyilatkozó szakértő szerint ha a kormány kevesebb pénzt ad, nem kerülhető el az ellátórendszer további szűkítése sem.

A Népszabadság úgy tudja, hogy 20 milliárd forintnyi hiány szerepel a tervekben. A tervezet még nem tekinthető véglegesnek, hiszen a szakma erőteljes lobbijára lehet számítani.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a hipermarket-láncok malmára hajtaná a vizet a gazdasági tárca azzal a liberális szemléletű rendelettervezettel, amely szeptembertől számos kereskedelmi munkakörben eltörölné a szakképzettség követelményét. Az ágazati szakszervezetek tiltakoznak az elképzelés miatt, mert az szerintük nem hogy növelné a foglalkoztatást, sokkal inkább pénzt vonna el a dolgozók zsebéből, ugyanis a szakképzettség nélküli munkavállalóknak alacsonyabb bért adhatnának.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy júliusban az egy évvel ezelőtti közel 14 ezer helyett mindössze 3656 autót értékesítettek a kereskedésekben, és az augusztusi jelzések szerint még szomorúbb hónap következik. Már több mint 100 szalon zárt be, ám hamarosan meg is feleződhet a csúcsidőben ezernél is több értékesítési helyet jegyző kereskedői lista. Az autóeladások száma részben az áfaemelés miatt csökkent tovább.

A Világgazdaság szerint Magyarországon tartják a legrosszabbnak az üzleti kilátásokat a közép- és kelet-európai térség 11 állama közül a bécsi regionális székhellyel rendelkező négyszáz nagyvállalat vezetői. A klímaindexet több tényezőre, így a pillanatnyi helyzetmegítélésre, az üzletmenettel és a beruházásokkal kapcsolatos várakozásokra, illetve szándékokra vonatkozó mutatók együtteséből alakítják ki. A pillanatnyi magyarországi helyzetet a tanulmány katasztrofálisnak minősíti, mivel a megkérdezett cégek 46 százaléka számolt be az üzletmenet visszafejlődéséről.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást