Kóka válaszra sem méltatta az SZDSZ felszólítását

Infostart
2009. augusztus 11. 16:20
Éjfélkor lejárt az a határidő, amelyet az SZDSZ vezetése adott Kóka János frakcióvezetőnek, hogy mondjon le a tisztségéről. A liberális párt elnöke az InfoRádiónak elmondta, hogy a hét második felében ül össze az ügyvivői testület, amely a lehetséges szankciókról fog tárgyalni. Retkes Attila szerint a parlamenti nyitányra rendeződik a pártvezetés és a frakció többsége közötti vita.

Kóka János nem válaszolt a hétfő éjféli határidőig arra, hogy lemond-e az SZDSZ frakcióvezetői posztjáról - mondta az InfoRádiónak Retkes Attila pártelnök, aki az ügyvivő testületi határozat alapján szólította fel távozásra a képviselőcsoport vezetőjét.

Az SZDSZ elnöke kiemelte: a párt elment a demokratikus határig a kérdésben, ezek után Kóka János politikai lelkiismeretén múlik, mit és hogyan cselekszik.

A párt ügyvivői testülete következő ülésén foglalkozik a témával - tette hozzá Retkes Attila, aki szólt arról is, hogy folytatják a tárgyalásokat Kóka Jánossal és a frakció tagjaival is, akik jelenleg önmagukat képviselik és politikai lelkiismeretük alapján politizálnak. A pártelnök hangsúlyozta: biztos benne, hogy az őszi ülésszak kezdetére valahogy rendeződik a párt és a képviselőcsoport helyzete.

Az elnök kiemelte, hogy az új SZDSZ a jövőre kíván koncentrálni, 2010-re és az utánra határozta meg stratégiáját. A kormányt csak a legszűkebb válságkezelés lépéseiben támogatják, de nem utasítanak el mindent - tette hozzá.

Hanganyag: Nagy Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást