Borzalmas nyár: jégeső vár a nyaralókra a strandidő előtt

Infostart
2009. augusztus 11. 12:51
A Dél-Alföldön és a Tiszántúlon felhőszakadás és jégeső várható, de a Sziget Fesztivál látogatói is vigyenek magukkal esőkabátot - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Vadász Vilmos szerint péntekig mérsékelt meleg lesz, a hétvégére azonban strandidő van kilátásban.

Egy átvonuló hidegfront az időjárásunk fő meghatározója - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Vadász Vilmos közölte: ma még a keleti területen lehet heves zivatarokra számítani, a Dél-Alföldön és a Tiszántúlon felhőszakadás és jégeső is várható.

Budapesten ma zápor és zivatar már csak elszórtan várható, de például a Sziget Fesztiválra kilátogatóknak érdemes esőkabátot magukkal vinni - emelte ki a meteorológus.

Vadász Vilmos hozzátette: délután nyugaton már felszakadozik a felhőzet, és éjszaka a Tiszántúlon is fokozatosan megszűnik a csapadék, bár még lesznek záporok, zivatarok.

Szerdán keleten is napsütés várható, és bár ez nem lesz zavartalan, csak elszórtan alakulnak ki záporok - emelte ki. A szél mindenütt északnyugatira fordul, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 24, 28 Celsius-fok között alakul - mondta Vadász Vilmos.

A hét további részében lassú melegedés jön, így a hétvégén már 30 Celsius-fok felett lesz a hőmérséklet, vagyis visszatér az igazi strandidő - közölte.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hozzátette: a hét második felében észak felől front éri el az országot, de ez nem okoz jelentős változást, csak északon lesznek záporok.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást