Romagyilkosságok: "Az elkövetők erkölcsi idióták"

Infostart
2009. augusztus 10. 08:42
Finszter Géza kriminológus szerint valószínűleg egy néhány tagból álló csoport követi el a romák elleni gyilkosságokat. A szakember az InfoRádiónak azt mondta: ha a rendőrségnek sikerülne legalább egy elkövetőt elfognia, akkor megállítható lenne a további vérengzés.

Az ehhez hasonló indíttatású cselekményeknek mindig van üzenetük - véli az InfoRádiónak nyilatkozott kriminológus, aki szerint a romák ellen elkövetett gyilkosságsorozattal az elkövetők azt akarják üzenni, hogy a megtámadottakat nem tekintik embereknek.

Finszter Géza szerint nem véletlen a fegyverválasztás sem, ugyanis a sörétes puskához könnyebb hozzájutni, közvetlen közelről nagy biztonsággal lehet halálos lövést leadni, és nehezebb azonosítani is.

Az áldozatok kiválasztása is módszeresen történik: minél védtelenebbek, a támadók annál jobban tudják demonstrálni az üzenetet, hogy az áldozatokat nem veszik emberszámba - fűzte hozzá a szakértő.

Mint fogalmazott: az elkövetők "erkölcsi idióták": bár belátási képességgel és büntetőfelelősségi érzékkel rendelkeznek, morálisan elmebetegek, mert a 21. században egy olyan világrendet hirdetnek, amelyben az embertársainkról azt jelentik ki, hogy nem emberek.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást