Tömegverekedés volt Nován egy bál után

InfoRádió / MTI
2009. augusztus 9. 18:50
Mintegy 50 ember verekedett össze vasárnap hajnalban a Zala megyei Nován, az ott tartott bál után, ketten könnyebben megsérültek - erősítette meg a Zalai Hírlap internetes oldalának értesülését Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A referens elmondta: a báli rendezvényt követő utcai szóváltás fajult verekedéssé, amelynek során ketten könnyű sérülést szenvedtek. Az ügyben a lenti rendőrkapitányság garázdaság miatt indított eljárást.

A lap beszámolója szerint egy olvasó jelezte, hogy hajnali négy óra környékén Nova központjában, a falun átvezető 75-ös úton tört ki a verekedés, ami miatt a forgalom is megállt.

A szemtanú azt mondta: a körülbelül félszáz fős, láthatóan két részre szakadt tömeg az utcán kiabált egymással, majd össze is verekedtek. Több autónak is meg kellett állnia, a Budapestre tartó buszjárat sem tudott elmenni, majd a helyszínre érkező rendőrök a polgárőrökkel együtt fékezték meg a verekedőket.

A község polgármestere, Lendvai Jenőné szerint a romanap szombati eseményei sem feszültségnek, sem egyéb incidensnek a jeleit nem mutatták, s ugyanezt mondta el Kolompár Melinda, a helyi kisebbségi önkormányzat elnöke is. Õ azt is hangsúlyozta, hogy nem a bálban, hanem azt követően, az utcán történt a verekedés.