Újabb eljárást kezdeményezett Balla Irma fiának ügyvédje

Infostart
2009. augusztus 7. 14:53
Új bizonyítási eljárást kezdeményezett az édesanyja, Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő brutális meggyilkolásával vádolt Schöstein Sándor védője. Magyar György ügyvéd szerint azonnal új nyomozást kellene elrendelni, hogy ellenőrizzék a meggyilkolt nő háza melletti építkezésen segédmunkásként dolgozó férfi, D. Lajos állítását, aki először beismerő vallomást tett, most azonban visszavonta azt.

A 2007 áprilisában otthonában agyonvert Balla Irma fia egy évet töltött őrizetben. Ha bebizonyosodik, hogy ártatlanul, akkor óriási összegű kártalanítást és kártérítést követelnek - közölte az ügyvéd.

Magyar György nem érti, hogyan állítható az, hogy a D. Lajos által elmondott - azzal kapcsolatban, hogyan ölte meg Balla Irmát -, majd visszavont vallomás nem életszerű eseményeket ír le, ha azt nem ellenőrizték a hatóságok. Szavai szerint az ügyészségnek bizonyítási kísérletet kellene végeznie, azaz a helyszínen ellenőriznie, hogy egy pajszerral feltörhető-e a ház, és ez az eszköz lehetett-e az, amellyel Balla Irmát meggyilkolták.

Az ügyészség azért nem ejtette a vádat az asszony fia ellen, mert állításuk szerint perdöntő szakértői vélemények még csak most kerülnek a bíróság elé. Az ügyvéd azonban azt állítja: ismeri ezeket az anyagokat, de ezek nem bizonyítják védence bűnösségét. Szerinte ezt az ügyészségnek is minél hamarabb be kellene látnia, mert az időhúzással csak a vádlott által kérhető kártérítés összegét növeli.

Balla Irma fideszes önkormányzati képviselőt brutális körülmények között, a lakásában gyilkolták meg 2007 húsvétján. Holttestét fia találta meg, ő értesítette a rendőrséget. Egy évvel később a rendőrség a fiút gyanúsította meg a gyilkosság elkövetésével, s előbb őrizetbe vették, majd egy évig előzetes letartóztatásban tartották. Jelenleg szabadlábon védekezik.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást