Egyelőre kevés a parlagfű pollen, de a feketeleves még hátra van

Infostart
2009. augusztus 7. 16:28
A száraz időjárás miatt most kevesebb a parlagfű pollen a levegőben, mint a korábbi évek hasonló időszakában, ezért az allergiások tünetei is enyhébbek, de a hónap második felétől, sajnos, erősödni fognak - mondta az InfoRádiónak a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület elnöke.

A legtöbb pollen általában az ország legmelegebb pontjain, azaz Somogy és Bács-Kiskun megyében van. Idén azonban egyelőre elmaradtak az allergiások súlyosabb panaszai, a száraz idő miatt ugyanis egyelőre alacsony a levegőben lévő parlagfűpollen-koncentráció - mondta az InfoRádióban a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület elnöke.

Juhászné Halász Judit hozzátette: a panaszok azonban nem maradnak el, csak későbbre tolódnak, várhatóan augusztus végére.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az allergiásoknak a legrosszabb állapotokra a Balaton környékén kell felkészülniük, de magas lehet a pollenkoncentráció az építkezések környékén, és a forgalmas helyeken.

Az egyesület elnöke nem elégedett a hatóságok hatékonyságával ebben az ügyben, szerinte a hivatalok hathatósabb együttműködésére lenne szükség annak érdekében, hogy kevesebb parlagfű virágozzék az országban.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást