Éjszaka nem megy 14 fok alá a hőmérséklet

InfoRádió / MTI
2009. augusztus 6. 15:39
Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett főként keleten lesznek eleinte erősen felhős területek, és ott helyenként zápor, zivatar előfordulhat. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, zivatarban viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 25 és 29 fok között alakul.

Észak-Európa felett napok óta anticiklon alakítja az időjárást, hatására kevés a felhő, csapadékról nem érkezik jelentés. Az anticiklon déli peremén, Közép-Európában ciklonális görbületűek az izobárok, és jelentős a levegő nedvességtartalma, ebben a térségben gyakran erősen felhős az ég, több helyről jelentenek záport, zivatart. Ugyanakkor kontinensünk nyugati partjainál lassan mozgó ciklon okoz felhős, csapadékos időjárást.

A nappali órák hőmérséklete a Földközi-tenger környékén 30 és 37 fok között alakul, Közép-, és Észak-Európa nagy részén pedig 22 és 29 fok között változik. Ennél kissé hidegebb csak Finnországban, valamint Írországban van. A Kárpát-medence időjárását péntek estig eleinte nedves, labilis, majd egyre inkább szárazabb, stabilabb rétegződésű levegő alakítja.