Román rendőrök járőröznek Hajdúszoboszlón

InfoRádió / MTI
2009. augusztus 5. 14:50
Román rendőrök járőröznek magyar társaikkal ettől a héttől augusztus 23-ig Hajdúszoboszlón - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője.

Vezendi Jánosné rendőr őrnagy emlékeztetett arra, hogy főkapitányságuk és a romániai Bihor megyei rendőr-főkapitányság együttműködési megállapodása alapján - a város rendőrkapitányának kezdeményezésére - magyarul is beszélő román rendőrök teljesítettek szolgálatot tavaly nyáron, az idegenforgalmi szezonban Hajdúszoboszlón.

Európa legnagyobb fürdővárosában az elmúlt években a külföldiek közül már a román állampolgárságú turisták és vendégek voltak a legtöbben, akik összesen több mint százezer vendégéjszakát töltöttek el itt.

Az idén folytatódik a tavalyi kezdeményezés, újra szolgálatba álltak a romániai Bihor megyéből érkezett járőrök: a magyarul is jól beszélő román rendőrök a város és a gyógyfürdő területén járőröznek, hogy magyar társaikkal közösen szavatolják a nyári idegenforgalmi szezonban a legnagyobb számban odalátogató román polgárok biztonságát - közölte a rendőrségi szóvivő.