Politikai ellenfelei is sajnálják a megfáradt Demszky Gábort

Infostart
2009. augusztus 5. 06:10
A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője azt feltételezi, hogy Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes megharagudott a BKV vezérigazgatójára. Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy erkölcsileg és jogilag sem sportszerű, ahogy a városvezetés Kocsis Istvánnal bánik. A politikus elmondta azt is: teljesen lerombolná Demszky Gábor nimbuszát, ha egy látványos vereség után kellene távoznia a főpolgármesteri pozícióból, így érthető, hogy a jelenlegi városvezető jövőre nem indul újra a tisztségért.

Tolerálhatatlan, ami a BKV-nál folyik - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője, aki hozzátette: nem védi, és nem is támadja Kocsis Istvánt, mert ki fog derülni az, ami őt terheli.

Kilógott a lóláb, amikor a városvezetés úgy döntött, hogy csak a jelenlegi BKV-vezető idejében kötött tanácsadói szerződéseket vizsgáltatja ki. Kocsis István előtt is voltak homályos szerződések, és a 2006-2008 közötti időszak történéseit is meg kéne nézni - fogalmazott Tarlós István.

A politikus úgy véli: valaki be nem vallott okból megharagudott Kocsis Istvánra, és szerinte ez a valaki nem lehet más, mint Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes.

Jogilag és erkölcsileg sem fér bele, hogy Kocsis Istvánt MNV-s ügyekkel nyaggatják illetéktelenül.- fűzte hozzá Tarlós István.

Demszky Gábor elfáradt

Bizonyos fokig sajnálom, hogy nagy valószínűség szerint Demszky Gábor nem indul a következő választáson a főpolgármesteri posztért, és így nem tudom összemérni vele magam - mondta Tarlós István, aki szerint jelenleg nem látszik, hogy ki lesz a jelenlegi városvezető helyére a jelölt a volt koalíció oldaláról.

Demszky Gábor már minden értelemben nagyon belefáradt a főváros vezetésébe - véli a politikus, aki szerint a főpolgármester újbóli jelöltetésének nagy kockázatai lennének: ha húsz év után egy látványos vereséggel távozna, teljesen tönkretenné a nimbuszát.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Tarlós István Kocsis Istvánról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Tarlós István Demszky Gáborról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást