Külföldi munkavállalásra buzdít az orvosi kamara

Infostart
2009. augusztus 5. 06:00
Az InfoRádió értesülései szerint külföldi munkavállalásra buzdít a Magyar Orvosi Kamara. A szervezet orvosoknak küld levelet különféle külföldi állásajánlattal. Az InfoRádiónak nyilatkozó orvost ily módon Svédországba hívták sebésznek. Tóth Gábornak a MOK megerősítették, hogy valóban onnan küldik az irományt. A gyógyító és több kollégája ezért kilép a kamarából.

Három alkalommal kapott svédországi munkavállalást propagáló levelet a Magyar Orvosi Kamarától Tóth Gábor. A sebész az első kettőt még szó nélkül kidobta, a harmadiknál azonban már úgy érezte: nem hagyhatja szó nélkül a dolgot.

A levélben az szerepel, hogy a skandináv országban orvoshiány várható, ezért karriert csinálhat az, aki családjával együtt oda költözik.

Tóth Gábor a felhívást azért is különösnek tartja, mert Éger István, a kamara elnökének szájából is többször elhangzott már, hogy Magyarországot is orvoshiány fenyegeti.

A sebész elmondta: több orvosról is tud, aki hasonló levelet kapott. Hozzátette: a fővárosi János kórház patológiai osztálya nemrég szinte kiürült, miután több orvos is skandináv országokban vállalt állást.

A Magyar Orvosi Kamara főtitkára nem tartja etikátlannak azt, hogy a MOK címéről érkező levelekben hívják fel az orvosok figyelmét a külföldi álláslehetőségekre.

Gyenes Géza elmondta: a MOK-ot számos állásközvetítő cég vagy külföldi önkormányzat keresi meg, és ha ezt nem tudatnák a tagsággal, sokan azt vetnék a szemükre, hogy visszatartanak információkat.

Szavai szerint aki külföldön akar dolgozni, az eddig is értesült a lehetőségekről. Elmondta azt is: az orvosok címét senkinek sem adja ki a kamara, ezért küldi ki a kamara a leveleket.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gyenes Géza - MOK
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást