Szeptember elején dől el, ki lesz Ficsor Ádám utóda

Infostart
2009. augusztus 4. 12:57
Még nem lehet tudni, hogy ki követi a titokminiszteri poszton Ficsor Ádámot. Szollár Domokos kormányszóvivő az InfoRádió kérdésére elmondta, szeptember elején várható döntés az ügyben.

Ficsor Ádám öt hónappal a kinevezése után, szeptember 14-ével távozik posztjáról. Bajnai Gordon miniszterelnök elfogadta a polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter lemondását, egyben nagyra értékelte munkáját - mondta az InfoRádiónak a kormányszóvivő.

Szollár Domokos hozzátette: a kormányfő áprilisban több fontos feladattal is megbízta Ficsor Ádámot. Az egyik volt az, hogy tartsa távol a politikát a titkosszolgálatoktól. Ez a szóvivő szerint sikerült - ezt szerinte alátámasztja az is, hogy Ficsor Ádám a távozásának okaként azt jelölte meg, hogy erősebb és hangsúlyosabb politikai szerepet kíván betölteni a jövőben az MSZP-ben.

A gazdasági válság miatt azt is kérte Bajnai Gordon Ficsor Ádámtól, hogy nagyobb figyelemmel legyen a nemzetgazdaság biztonságát érintő kérdésekre, amely szintén sikerült - hangoztatta Szollár Domokos, aki hozzátette: a miniszter harmadik feladata a nemzetbiztonsági terület anyagi konszolidációja volt. A költségvetés erre a szektorra vonatkozó sarokszámai már megvannak, a terület anyagi biztonsága megvalósul - mondta.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: Ficsor Ádám utódlásáról még korai beszélni, mert csak a parlamenti ülésszak őszi kezdetekor lesz a kérdés napirenden. Mint fogalmazott, az utódlásról egyeztetni fognak a kormányt támogató pártokkal is.

Korábban Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról, hogy ősszel - várhatóan a költségvetés elfogadása után - két-három szocialista miniszter távozik posztjáról, mert a következő időszakban a választási előkészületekben vállalnak napi feladatot.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást