Ne aggódjanak a nyaralók, nem lesz tartós a rossz idő

Infostart
2009. augusztus 4. 11:10
Kedden és szerdán az ország jelentős részén csapadékos időre, záporokra, zivatarokra, helyeként jégesőre is lehet számítani - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Reisz András hozzátette: a nyaralóknak pár napig türelmesnek kell lenniük, de a hétvégére már jobb idő várható.

A kánikula után kedden már csak 25 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. A változást egy légörvény okozza, amely lassan halad kelet felé, és a hét közepéig határozza meg időjárásunkat - mondta az InfoRádiónak Reisz András.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hozzátette: kedden többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, a Dunántúlon pedig tartós esőzés is várható. A zivatarok körzetében jégesőre és szélviharra is fel kell készülni.

Szerdán hasonló lesz a helyzet, vagyis nem fog javulni az időjárás.

A meteorológus megnyugtatta a nyaralókat: csak egy-két napot kell kibírniuk, mert szerdától már javulás kezdődik a Dunántúlon, péntektől pedig száraz idő várható. Nem lesz nagy meleg, de a 29-30 fokban zavartalanul lehet majd strandolni hétvégén - ígérte a meteorológus, aki azonban hozzátette: vasárnap ismét változás lesz az időjárásban.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást